FNV KIEM

Voordelige rechtsbijstandsverzekering voor FNV-leden FNV-leden kunnen vanaf 1 juni voordelig een rechtsbijstandsverzekering afsluiten voor consumenten-, huur- en verkeerszaken en dergelijke.

De aanvullende rechtsbijstandsverzekering van SNS Reaal-dochter Proteq is maatwerk en exclusief voor FNV-leden. Die zijn nu via hun lidmaatschap verzekerd van juridische hulp als het gaat om arbeid, inkomen en letsel. Maar gezinnen kunnen ook in andere gevallen juridische bijstand nodig hebben, bijvoorbeeld voor verkeer- en consumentenzaken. Als ze zich daarvoor willen verzekeren, moesten zij tot nu toe een complete rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Met alle risico's van overlap van dekking en premie van dien.

Vanaf 1 juni hoeft dat niet meer. De aanvullende rechtsbijstandsverzekering heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding. De verzekering dekt consumenten-, huur- en verkeerszaken voor FNV-leden en hun hele gezin. Voor huiseigenaren en voor letselschadezaken is een extra aanvulling mogelijk.

De FNV is voor deze verzekering op zoek gegaan naar de beste verzekeraar en het pakket met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Na een uitgebreide marktverkenning kwam Proteq als favoriet uit de bus. Uiteindelijk zijn met die maatschappij de onderhandelingen succesvol afgesloten. Dat Proteq een goede keuze is, onderschrijft de Consumentenbond. In de Consumentengids van juni 2006 kwam de reguliere rechtsbijstand van Proteq uit de bus met 'de beste balans tussen een goede dekking, hoge klanttevredenheid en een aantrekkelijke premie'.

Vanaf 1 juni kunnen FNV-leden de nieuwe verzekering afsluiten. Ze kunnen daarvoor onder meer terecht op de speciale internetsite Proteq is onderdeel van SNS Reaal. De uitvoering van de polis is in handen van SRK Rechtsbijstand.

---