Gemeente Berkel en Rodenrijs


Wijktafel Meerpolder, 7 juni 2006:

kennismaking tussen bewoners, gemeente, brandweer, politie en bewonersvereniging rondom het thema Veilgheid Woensdag 7 juni werd in het gebouw van Prins Johan Frisochool in de wijk Meerpolder een wijktafel gehouden. Een groep van ± 50 bewoners schoof in wisselende samenstelling aan tafel bij politie, bewonersvereniging, 3 B-wonen, gemeente of de brandweer. Daar ontstonden levendige gesprekken tussen de bewoners en de verschillende diensten. Ook werden tussen bewoners onderling tips uitgewisseld en kontakten gelegd.

Er waren veel opmerkingen over onveilige verkeerssituaties en zeker de combinatie van woonverkeer en bouwverkeer werd veelvuldig als onveilige situatie naar voren gebracht. De burgemeester die de avond opende en afsloot was blij met de enthousiaste en gemotiveerde inbreng van de aanwezigen. Ook was zij verheugd te horen dat veel bewoners zich heel veilig voelen in hun woonomgeving. Zij vertelde dat zij op de hoogte was van de problemen en de overlast rond het bouwverkeer. En dat zij regelmatig de projectontwikkelaars daar op aanspreekt. Veel problemen zijn te wijten aan het feit dat er gebouwd wordt. Maar zij gaf aan geschrokken te zijn van de ernst en de hoeveelheid van de klachten. Zij zegde de bewoners toe deze klachten zeer serieus te nemen. Ook kwam naar voren dat veel problemen niet uitsluitend te wijten zijn aan het bouwverkeer, maar dat onverantwoord rij- en parkeer gedrag van automobilisten ook veel gevaarlijke situaties doet ontstaan.
In haar afsluiting van de bijeenkomst deed de burgemeester de aanwezigen de toezegging op korte termijn in samenwerking met alle partijen actie te zullen ondernemen. Niet alle problemen zullen meteen opgelost kunnen worden maar alle geuite klachten zullen zorgvuldig zullen worden onderzocht en binnen enkele weken beantwoord worden.

Alle aanwezigen zullen persoonlijk worden geïnformeerd over hun inbreng tijdens de bijeenkomst. Een verslag van de bijeenkomst wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website www.berkelenrodenrijs.nl en op de website van de bewonersvereniging www.demeerpolder.nl

Na afloop werd er door alle aanwezigen nog met een hapje en drankje na gepraat waarbij iedereen het er over eens was dat de bijeenkomst zeer geslaagd was en zeker een vervolg dient te krijgen.

Laatste wijziging website: 09 juni 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs