Gemeente Schiedam


Speciaal voor Schiedamse Kids

Actieve zomervakantie met de KidsPlezierGids
Die mooie lange grote zomervakantie! Zes weken lang lekker spelen, uitrusten en genieten. Misschien ga je wel op reis of misschien blijf je wel in Schiedam. Wat je ook gaat doen er is overal een boel te beleven. De KidsPlezierGids helpt je bij het vinden van de dingen die jij leuk vindt om te doen. En met behulp van de agenda in dit boekje weet je ook wanneer die leuke dingen georganiseerd worden. Heel makkelijk dus!

KidsPlezierGids zomer 2006
Vanaf 15 juni krijgen alle Schiedamse basisschoolleerlingen de KidsPlezierGids gratis via hun school. Daarnaast kunnen de KidsPlezierGidsen op een aantal adressen in de stad worden opgehaald. Deze zijn bedoeld voor Schiedamse kinderen die elders naar school gaan of voor een kleinkind, neefje of nichtje dat komt logeren. Het is de eerste keer dat de Gemeente Schiedam de KidsPlezierGids uitgeeft. Dit gebeurt na een initiatief van het raadslid Joke de Haan, dat door de gehele gemeenteraad is ondersteund. De KidsPlezierGids is in het leven geroepen om de activiteiten die in Schiedam worden georganiseerd op een leuke en overzichtelijke manier te bundelen en de kinderen de gelegenheid te geven vakantie in eigen stad te vieren en actief deel te nemen aan de activiteiten in Schiedam.

Om u een idee te geven van de activiteiten die in de KidsPlezierGids staan beschreven: kinderen kunnen meedoen aan georganiseerde sport en spel activiteiten, een echte EHBO les volgen, aanwezig zijn bij de dag van het konijn en de cavia in de kinderboerderij, een georganiseerd bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht of een puzzeltocht maken door het Coöperatiemuseum. En dat is nog niet alles, er is deze zomer heel veel te doen in Schiedam.

KidsPlezierEvents
Na afloop van elk bezoek aan een activiteit uit de KidsPlezierGids krijgt een kind een stempel. Wie vier verschillende stempels heeft verzameld kan de volle stempelkaart opsturen en kans maken op een toegangskaart voor één van de KidsPlezierEvents. En als een kind een toegangskaart wint, geven we er nog één bij voor een volwassen begeleider. Want met zn tweeën is een bezoek aan een KidsPlezierEvent nog leuker! Wat de KidsPlezierEvents zijn staat uitgebreid beschreven in de KidsPlezierGids. Dus lees m goed door!

Afhaaladressen KidsPlezierGids
Voor meer informatie over hoe u aan een KidsPlezierGids kunt komen, verwijzen wij naar onze website: www.kidspleziergids.nl