Gemeente Dordrecht


Persbericht

Fontein Statenplein in "oranje" sferen

Op initiatief van de gemeente kleurt de fontein op het Statenplein vanaf zondag oranje. Daarmee komt het kernwinkelgebied van Dordrecht nog meer in oranje sferen. Wethouder Van den Oever, "het sluit aan bij het Oranje-gevoel in Dordrecht en bij de bezoekers van de stad. Bovendien is het ook gewoon leuk." Stadsbeheer, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, hoopt hierdoor ook te voorkomen dat verkeerde stoffen in de fontein worden gegooid. Verkeerd materiaal kan leiden tot schade aan pomp -en filterinstallaties. De maatregel heeft dus ook een preventieve werking.

Wethouder Van den Oever van stadsbeheer: "Een oranje fontein past bij Hollands oudste stad. De Dordtenaren moet echter nog wel enkele dagen geduld hebben, want het kleurtje wordt al op donderdagmiddag aan het water toegevoegd, maar omdat de fontein op vrijdag en zaterdag altijd buiten werking is vanwege de markt, zal de oranje kleur pas op zondag zichtbaar worden."

Spetters?
Volgens de leverancier van de kleurstof kunnen spetters op kleding o.d. gewoon worden uitgewassen. Het is een stof, die vergelijkbaar is met ranja. Het spul is bovendien milieuvriendelijk en afbreekbaar. Binnen vier weken verdwijnt de oranje k! leur vanzelf.

Beschikbare bestanden
Fontein_gekleurd.JPG
Dordrecht, 8 juni 2006
Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482
email l.den.otter@dordrecht
Informatie
Hennie de Jager
Stadsbeheer
telefoon 078 - 614 3970