Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 juni 2006

Fietsster gewond bij verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Lovensdijkstraat is donderdagmiddag een 56-jarige inwoonster van Eindhoven gewond geraakt. Een 40-jarige inwoonster van Breda reed rond 16:00 uur in haar auto van een uitrit de Lovensdijkstraat op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de 56-jarige vrouw op haar fiets. Bij de aanrijding die ontstond raakte de Eindhovense gewond aan hoofd en hand. Een ambulance heeft haar overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt snelheidscontrole

BAARLE-NASSAU: De politie heeft donderdag aan de Bredaseweg een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van 1077 automobilisten. Van hen reden er 11 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ZUNDERT: De politie heeft vrijdag aan de Meirseweg een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van 1077 automobilisten. Van hen reden er 18 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

PRINSENBEEK: De politie heeft vrijdag aan de Postbaan een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van 148 automobilisten. Van hen reden er 36 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Politie neemt bloedproef af na verkeersongeval

OUDEMOLEN: Bij een verkeersongeval op de Westmiddelweg zijn donderdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Rond 18:10 uur reed een 50-jarige inwoner van Klundert over de Westmiddelweg, komende uit de richting Stadsedijk. Op de kruising met de Zuidlangeweg verleende de bestuurder geen voorrang aan een 26-jarige inwoonster van Rotterdam. Na een botsing tolde de auto van de Rotterdamse drie maal rond zijn as en kwam in een sloot op de zijkant tot stilstand. Beide bestuurders moesten met verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de man uit Klundert onder invloed verkeerde van alcohol en heeft door een GGD-arts een bloedproef af laten nemen. Het resultaat van deze test laat nog enige tijd op zich wachten. De autos zijn total loss.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

BREDA: Op de kruising PC Hooftstraat en Roland Holstraat is donderdagavond een 15-jarige inwoonster van Breda gewond geraakt. Een 25-jarige automobiliste uit Breda reed over de Roland Holstraat, komende uit de richting van de Graaf Hendrik III laan. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan de 15-jarige fietsster die van rechts kwam. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt dronken bestuurder aan

BREDA: Aan de Belcrumweg is donderdagavond een 52-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bleek rond 23:50 uur onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto te zitten, toen agenten hem op straat een blaastest af namen. Op het bureau blies de Bredanaar een waarde van 715 ug/l, terwijl het maximum 220 ug/l is. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Politie krijgt melding van schennispleger

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een melding binnengekregen van een schennispleger. Een Bredaas meisje werd rond 07:00 uur met de half ontblote man geconfronteerd aan de Somerweide. De man is tussen 25 en 40 jaar oud en droeg een petje op zijn hoofd.

Eerlijke vinders brengen gevonden geld naar politie

ZEVENBERGEN: Vrijdagmorgen heeft een 28-jarige inwoner van Zevenbergen bij zijn wijkagent Dre van Roomen melding gemaakt van de vondst van een aanzienlijk geldbedrag. Dinsdag vond de man een hoeveelheid geld ter waarde van bijna 2000,- aan de Zuidhaven in Zevenbergen. De Zevenbergenaar heeft het geldbedrag veilig gestort op zijn bankrekening tot de eigenaar van het geld zich bij de politie zal melden.

Nog geen kwartier later kwam een inwoonster van Zevenbergen het politiebureau van het team Moerdijk binnen lopen met opnieuw een gevonden voorwerp. De vrouw had aan De Knip in Zevenbergen een portemonnee gevonden met daarin enkele euros en een lolly. Vermoedelijk is een kind de portemonnee verloren tijdens de avondvierdaagse. De beide eigenaren kunnen hun bezit terugkrijgen wanneer zij de politie kan voorzien van de nodige bijzondere kenmerken.

Politie houdt man aan na mishandelen agenten

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen aan de Reigerstraat een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man viel rond 04:15 uur twee vrouwen lastig op de Grote Markt. Dat werd gezien door een medewerker van de gemeente via het cameratoezicht in de binnenstad van Breda. Twee agenten werden naar de man gestuurd om hem op zijn gedrag aan te spreken. Ook toen de agenten ter plaatse kwamen, ging de man, die onder invloed was van alcohol, de confrontatie aan met het uitgaanspubliek. Op vorderingen van de politie om uit de stad te vertrekken reageerde de Bredanaar niet. Bij de aanhouding die daar op volgde, verzette de man zich hevig, daarbij deelde hij een kopstoot uit aan een agent en beet hij in een vinger van een tweede. De twee politiemensen hebben aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers