Gemeente Hengelo

Hengelo sluit aan op digitale marktplaats NDIX

Hengelo maakt deel uit van de eerste grensoverschrijdende digitale marktplaats, de Nederlands-Duitse Internet Exchange (NDIX). Dat is een onafhankelijke en neutrale digitale markt voor elektronische diensten. Na recente uitbreidingen in Almelo, Deventer, Arnhem en Düsseldorf is nu ook Hengelo een zogenoemde NDIX-switch rijker. Wethouder G.A. ter Ellen heeft op donderdag 8 juni de officiële opening verricht.

Wat is NDIX?

NDIX is een non-profit bedrijf dat in 2000 opgericht is door de Universiteit Twente, de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede. NDIX-Directeur Jeroen van de Lagemaat legt uit wat NDIX doet: Je moet ons zien als een soort warenmarkt op internet. Via NDIX bieden 54 bedrijven alle vormen van elektronische diensten aan zoals internet en telefonie. De klant is een particulier of een bedrijf en kan kijken, kiezen en kopen. Als een keuze is gemaakt, kan de klant via NDIX een verbinding krijgen naar de aanbieder. Dat is makkelijk, want de klant heeft aan één verbinding genoeg.

Wat heeft Hengelo eraan?

NDIX zorgt voor een verbinding tussen de klant en de aanbieder. Het is een voordeel voor Hengelose bedrijven en particulieren dat NDIX nu een switch heeft in Hengelo, zegt Jeroen van de Lagemaat. Het is voor de klant in Hengelo goedkoper geworden om verbinding te maken, want de afstand om een verbinding aan te leggen is nu veel korter geworden.

De nieuwe switch is geplaatst bij Introweb Nederland, die dienstaanbieders en klanten van de NDIX professionele faciliteiten biedt in het nieuwe DataCenter.

Voor meer informatie zie www.ndix.net of www.introweb.net