Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (09-06-06)

TILBURG, 9 juni 2006

Politie team Tilburg West maakt smoel in de wijk

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gisteravond met negen agenten weer een actie gehouden in het kader van smoel maken in de wijk. Regelmatig houdt het team dergelijke acties waarbij extra agenten in dienst zijn en actuele themas extra aandacht krijgen.

Deze keer werd onder meer in de wijk de Blaak gecontroleerd vanwege de toename aldaar van het aantal auto-inbraken. Het inkomend verkeer werd middels de speciale oranje preventieflyers hierop geattendeerd. De agenten kregen daarbij waarderende reacties van de automobilisten. In de Schrijvers- en kruidenbuurt stonden de controles in het teken van het toegenomen aantal woninginbraken aldaar*. Tijdens
verkeerscontroles werden tien bestuurders op de bon geslingerd, onder meer voor het niet dragen van de autogordels en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat. Een 22-jarige Tilburger werd door de bikers aangehouden omdat hij hen uitschold en beledigde. Tevens zijn 18 adressen bezocht voor een nazorgbezoek in verband met een eerder gepleegde woninginbraak. De laatste uren werden de jeugdhangplaatsen in de kruidenbuurt en Reeshof bezocht. Er was geen sprake van overlast.


* In de wijken Wandelbos / Kruidenbuurt zijn de eerste vier maanden van dit jaar 55 woninginbraken gepleegd ten opzichte van 32 in dezelfde periode in 2005.

Man rijdt 220 kilometer / uur over snelweg

TILBURG: Een 38-jarige automobilist uit Udenhout is gisteravond omstreeks 21.30 uur op Rijksweg A-58, rijrichting vanuit Breda naar Tilburg, met zijn BMW betrapt op een forse snelheidsovertreding. Volgens een motorrijder van de politie in vrije tijd, reed de verdachte over een ruime afstand, een traject van circa 12 kilometer, met een snelheid van circa 220 kilometer per uur terwijl ter plaatse 120 kilometer / per uur is toegestaan. De motorrijder nam contact op met de Tilburgse politie waarna de bestuurder aan de kant kon worden gezet. De Udenhouter erkende dat hij te hard had gereden maar dacht zelf eerder aan 150-160. Hij gaf als motief voor zijn rijgedrag aan dat hij te laat was voor een afspraak en daarom zo snel mogelijk naar huis wilde. In overleg met de officier van justitie is het rijbewijs van de overtreder ingevorderd.

Mannen op bouwterrein aangehouden

TILBURG: Op aanwijzing van een oplettende getuige heeft de politie vannacht twee mannen aan kunnen houden die zich zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar op een bouwterrein aan de Generaal Smutslaan / Trouwlaan bevonden.

De verdachten, 34 en 38 jaar, hadden hun scooters in de omgeving geparkeerd en waren daarna een hekwerk over geklommen. Op aanroepen van de agenten kwamen ze te voorschijn. De mannen verklaarden dat ze een bal aan het zoeken waren, die bij een partijtje eerder op de avond over het hek was gegaan. Er kon niet bewezen worden dat de mannen andere bedoelingen hadden. Ze krijgen daarom alleen een proces-verbaal voor het overtreden van artikel 461 van het wetboek van strafrecht (verboden toegang voor onbevoegden).

Winkeldief aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond op het Stuivesantplein een 23-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een winkeldiefstal gisteravond bij een slijterij / supermarkt aan de Broekhovenseweg. De verdachte is in verzekering gesteld.

Gisteravond kwamen vijf mannen en een vrouw de slijterij binnen. Terwijl één persoon het personeel afleidde en een aankoop deed, stopten twee mannen elk een fles drank in hun jas.
Een van deze diefstallen werd door een medewerker opgemerkt. De andere diefstal werd pas opgemerkt bij het uitkijken van de beelden. Toen hier iets van gezegd werd, ontstond een dreigende situatie waarbij de groep zich tegen de beveiligingsmedewerkers keerde. In het tumult weet één van de daders weg te rennen. Deze man werd later door de politie op het Stuivesantplein aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jeugdige cd-rom dief betrapt in bibliotheek

GOIRLE: Donderdag is aan het eind van de middag een 11-jarige jongen uit Goirle betrapt bij de bibliotheek aan de Kloosterstraat op het stelen van 2 spel cd-roms en een instructieboekje. De knaap hadden de cds met daarop een FIFA voetbalspel 2003 in zijn onderbroek gestopt. Bij het verlaten van de leeszaal ging het alarm van het detectiepoortje af. De jongeman wordt vanwege zijn leeftijd voor een Stop traject bij het bureau HALT aangemeld.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Mahlerstraat een
24-jarige Tilburger aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man zat in een auto die gecontroleerd werd samen met drie andere personen. Hij had nog vier vonnissen openstaan voor een bedrag van 924 euro. Een neefje van de verdachte heeft de boetes aan het bureau betaald waarna de vonnisklant weer is vrijgelaten.

Studenten geconfronteerd met inbreker

TILBURG: Vannacht zijn twee studenten ( een vrouw van 21 en een man van 26 jaar) in hun woning aan de Nieuwstraat geconfronteerd met een inbreker. De 21-jarige studente verklaart dat ze wakker werd door gestommel op de kamer van een huisgenoot. Ze liep de gang op en zag dat er licht brandde in de studeerkamer van haar medebewoner. Er stond een voor haar vreemde man aan de laptop te rommelen. Zij vroeg haar aan de onbekende snuiter wat hij daar deed. Hierop zei hij: Ik woon hier. De bewoonster eiste vervolgens dat de man zou vertrekken. Inmiddels was ook een medebewoner wakker geworden De dief is daarop via het dakterras weggegaan. Het zou gaan om een licht getinte man van circa 25 a 30 jaar oud. Vermoedelijk is de dief de woning binnengekomen door het slot van de voordeur open te flipperen. Deze zat namelijk niet op het nachtslot.

De politie heeft in de afgelopen jaren ook in samenwerking met de gemeente al regelmatig campagne gevoerd om studenten te waarschuwen voor inbrekers. Het gaat daarbij niet alleen om inbraakwerende voorzieningen maar ook om het gedrag van kamerbewoners. Immers deuren worden vaak niet op het (nacht) slot gedaan en er wordt in studentenhuizen niet altijd gecontroleerd of vreemden terecht in de woning bij huisgenoten verblijven. Op de website van de politie MW-Brabant www.politiemwb.nl staan meer preventietips.

Team Wilhelminapark gaat parkeeroverlast intensiever bestrijden

TILBURG: Mede naar aanleiding van klachten van wijkbewoners gaan de agenten van het team Wilhelminapark in een deel van het werkgebied intensiever controleren op parkeerovertredingen. Bij de bewoners van de betrokken straten werd gisteravond de onderstaande bewonersbrief bezorgd.

Tekst Bewonersbrief
Aan U als bewoner van de Bisschop Sonniusstraat, Molenstraat, Besterdring alsmede Veldhovenring, wil de wijkagent het volgende onder Uw aandacht brengen. Gelet op diverse klachten van parkeeroverlast in Uw directe omgeving, gaat de politie hierop intensiever controleren. Deze overlast wordt vaak veroorzaakt door bezoekers van de naburige horeca of detailhandel. De politie treft ook regelmatig fout geparkeerde autos van bewoners aan.
Om Uw woon- en werkgenot te bevorderen alsmede de parkeeroverlast terug te dringen, zal de politie tegen foutparkeerders streng doch rechtvaardig optreden. De politie vraagt dan ook Uw medewerking om deze overlast mee aan te pakken. Dit kunt U doen door er zelf voor te zorgen dat U juist parkeert, maar wijs ook Uw gasten of klanten op hun foutieve parkeergedrag. Hiermee loopt U een boete variërend van Euro 50, - tot Euro 130, - mis.
De wijkagent streeft naar een prettige en leefbare wijk waar wonen en werken plezierig is, maar heeft daarbij wel Uw hulp nodig.

Met vriendelijke groet,
Edwin Huijbregts, Ruud Peters
Roger van Dijk, Jan van Gils
Wijkagenten Loven-Besterd-Theresia
Wijkagenten Groeseind-Hoefstraat

Auteur: Willem van Hooijdonk