Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

9 juni 2006

's-Heerenberg - Grote controle politie Montferland Donderdag (8/6) heeft het team Montferland tussen 07.00 en 22.00 uur uitgebreide politiecontroles gehouden. Ook opsporingsambtenmaren in dienst van Natuurmonumenten en de gemeente Montferland namen hieraan deel. Er werden staande controles gehouden in Kilder en 's-Heerenberg. Rijdende controles vonmden plaats in beek, Didam en Braamt. In totaal werden 78 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen waaronder geen gordel, geen helm, geen bromfietscertificaat, uit-stekende lading op aanhanger, defecte remlichten, kapotte uitlaat, parkeren op invalidenparkeerplaats, rijden met aanhanger zonder E-rijbewijs, Nader onderzoek volgt bij een bedrijf waar asbest werd ingezameld zonder de vereiste vergunning en bij een ander bedrijf werd een asbestdak gesloopt zonder de vereiste vergunning. Het werk werd stil gelegd.

Neede - Man opgepakt voor uitzitten boete 30.000 euro betalen

De politie heeft donderdagmiddag (08/06) een 52-jarige man uit Lochem aangehouden die nog een boete van 30.000 euro moest betalen, terzake een veroordeling wegens opzetheling. De politie ging trof de man niet op zijn verblijfadres in Neede. Kort na het politiebezoek meldde hij zich op het politiebureau. Omdat hij het forse bedrag niet kon betalen, werd hij ingesloten om 148 dagen vervangende hechtenis uit te zitten.

Winterswijk - Automobilist onder invloed De politie heeft donderdagmiddag (08/06) op de Hakkelerkampstraat een 50-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 16.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie maakte proces-verbaal op en gaf de man bovendien een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Doetinchem - Winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag (08/06) in een winkel aan de Hamburgerstraat een 75-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden die enkele goederen had gestolen. Personeel betrapte de vrouw toen zij de winkel verliet met een tester met een waarde van bijna 23 euro zonder te betalen. Zij werd overgedragen aan de politie die haar na verhoor een boete van 130 euro gaf.

Eibergen - Uitslaande brand in restaurant

In een restaurant aan de Haaksbergseweg brak donderdagavond (08/06) brand uit. Politie en brandweer kregen rond 23.50 uur melding van een uitslaande brand. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het vuur. In het pand bleek niemand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --