Savantis


Persbericht 1 juni 2006
ESF Starterstrajecten; uitval voorkomen en weloverwogen kiezen

Savantis start wervingscampagne door tekort aan vaklieden Donderdag 8 juni 2006 start Savantis een landelijke wervingscampagne voor nieuw personeel en nieuwe leerlingen in de Afbouwsector. Doel van de campagne is in te spelen op het verwachte tekort aan vaklieden in de sector.

Er is vergrijzing van het werknemersbestand en een daling van nieuwe toetreders. In combinatie met een aantrekkende economie kan dit leiden tot een fors tekort aan vakbekwaam personeel. Op dit moment zijn er zon honderd vacatures in de sector Afbouw. Deze zijn ongeveer gelijk verdeeld voor Stukadoors, Dekvloerenleggers en Monteurs Systeemwanden en -plafonds.

Om nu en in de toekomst over voldoende gekwalificeerde medewerkers te beschikken start Savantis in samenwerking met de sector een landelijke wervingscampagne voor nieuw personeel en nieuwe leerlingen. Naast posters en flyers voor de leerlingen benadert Savantis onder andere de Centra voor Werk en Inkomen, ROCs, vmbo-scholen, reïntegratiebedrijven en gemeenten om geschikte kandidaten te werven. Daarnaast gebruiken de Savantis-consulenten hun contacten om aandacht te vragen voor beschikbare vacatures om zo een bijdrage te leveren aan de bemiddeling van kandidaten naar de sector. Bovendien is het vanaf het najaar 2006 mogelijk dat werkgevers hun vacatures melden op deze website en www.stagemarkt.nl.

De nieuwe kandidaten treden na een korte training in dienst van een erkend leerbedrijf, starten tegelijkertijd met de opleiding en verdienen ook direct een salaris.

terug

ESF Starterstrajecten; uitval voorkomen en weloverwogen kiezen Uitval uit het werkproces voorkomen en jonge mensen in staat stellen een weloverwogen keuze te maken voor het volgen van een opleiding in de sector Afbouw en Onderhoud, nog vóór de opleidingen starten. De ESF-Starterstrajecten maken dit mogelijk. Nieuwkomers in de bedrijfstak hebben vaak weinig voorkennis van het vak. Ze weten daardoor niet precies wat het vak inhoudt en welke perspectieven de nieuwe opleiding biedt.

De starterstrajecten zijn een voorbereiding op de mbo-opleidingen schilderen en stukadoren, waardoor uitval door te geringe basiskennis vermindert. Naast de vakvaardigheden staan kennis van de bedrijfstak en sociale en communicatieve vaardigheden centraal. Met de ESF-starterstrajecten krijgen de potentiële werknemers onder andere een aanvulling op de differentiaties van het vmbo. De trajecten vormen daarmee een extra aansluiting tussen het vmbo en het mbo. Ze vinden voornamelijk plaats in de maanden tussen het behalen van het vmbo-diploma en de start van de mbo-vervolgopleiding. In 2005 hebben meer dan 500 nieuwkomers een starterstraject gevolgd. Het gros van hen stroomt door naar een opleiding in de sector.

Savantis heeft voor de opleiding schilderen het didactische programma en de lesmaterialen ontwikkeld met daarin een geïntegreerd Persoonlijk OpleidingsPlan (POP). Vanaf begin 2005 is er met pilotmateriaal gewerkt. In een evaluatie zijn vervolgens praktijkervaringen uitgewisseld, zoals over het klassikaal of individueel organiseren van een starterstraject en de invulling van het Persoonlijk OpleidingsPlan van elke deelnemer. Na enkele aanpassingen is vanaf eind mei 2006 het definitieve lesprogramma ingevoerd.

De instructeurs van de samenwerkingsverbanden vormen de belangrijkste schakel binnen de starterstrajecten. Zij zorgen voor de precieze individuele invulling, omdat de deelnemers vaak uiteenlopende vooropleidingen hebben. Deelnemers die op het vmbo de differentiatie schilderen al gevolgd hebben, krijgen een inhoudelijk ander traject aangeboden dan deelnemers die nog nooit eerder kennis gemaakt hebben met het vak. Uiteraard zijn er wel richtlijnen en eisen van het Europees Sociaal Fonds (ESF), dat de trajecten voor 50% subsidieert. De aankomende werkgever van de deelnemer betaalt de overige 50%. Meestal is dit een samenwerkingsverband, maar het kan ook een individuele werkgever zijn.

Savantis verwacht met de verbeterde starterstrajecten nieuwkomers nog beter te kunnen introduceren in de bedrijfstak. De instructeurs bereiden aankomende werknemers goed voor op werken in de bedrijfstak, waardoor deelnemers meer gemotiveerd zijn. De starterstrajecten verminderen hierdoor de kans op uitval aanzienlijk.