Provincie Groningen

Verkeersmonitor Noord-Nederland nu online! 9 juni 2006

De nieuwe, geactualiseerde Verkeersmonitor is nu online te vinden! Via deze monitor zijn onder andere interactieve kaarten te vinden en is het mogelijk een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen op het gebied van verkeer & vervoer in Noord-Nederland. De verkeersmonitor Noord-Nederland is te vinden op: www.verkeersmonitor.nl

Doel van de verkeersmonitor is tijdig in te kunnen spelen op ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer. Ook is het een naslagwerk voor overheden en adviesbureaus. Bij de monitor hoort een cd-rom waarmee gebruikers zelf analyses kunnen uitvoeren. De monitor is een groeimodel, waarin steeds meer partijen hun gegevens laten opnemen. Bij de volgende actualisatie van de monitor worden ook de cijfers van de gemeente Groningen meegenomen. In 2006 wordt onderzocht welke gegevens voor het openbaar vervoer in het vervolg meegenomen kunnen worden.

SNN
De Monitor Verkeer en Vervoer Noord-Nederland wordt jaarlijks geactualiseerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Het verkeer- en vervoerbeleid in Noord-Nederland kan op deze manier beter worden afgestemd op actuele ontwikkelingen.

9 juni 2006