Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

09 juni 2006

Ermelo - Omstanders grijpen in bij tasjesroof

Een 75-jarige inwoonster van Nunspeet werd op donderdag (08-06) rond 15.30 uur het slachtoffer van een tasjesrover. De vrouw stak met haar rollator de Burg.van Oordtstraat over en haar handtas hing aan het stuur. Op dat moment naderde een jongen op de fiets die de tas wegtrok. In eerste instantie hield de vrouw de tas nog vast maar toen ze tegen een verkeerspaaltje viel moest ze loslaten en ging de knaap er met de buit vandoor. Getuigen van het voorval trokken een sprintje achter de dader aan, waarbij een 39-jarige Ermeloër de dader zo'n 30 meter verder te pakken kreeg. Uiteindelijk wist de dader zich los te rukken onder achterlating van de buit en zijn fiets. De tas werd teruggegeven aan aangeefster die gelukkig geen letsel aan haar val had overgehouden. De fiets werd in beslag genomen voor nader onderzoek. Signalement dader: man, plm. 25 jaar, lengte 1.85-1.90 meter, mager postuur en korte blonde stekeltjes. Hij droeg een felgroen T-shirt en een spijkerbroek.

Vaasen - Fietser gewond

Een 78-jarige fietser uit Apeldoorn raakte op donderdagmiddag (08-06) gewond bij een aanrijding op de kruising Eekterweg en Aalbosweg. De man verleende bij het oversteken geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Emst. De fietser werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Harderwijk - Bikesurveillance leidt tot aanhouding

Op donderdagmiddag (08-06) vond er een poging diefstal plaats in een kledingzaak aan de Donkerstraat. Twee mannen gedroegen zich verdacht in de winkel en probeerden spijkerbroeken te stelen. Toen ze zich ontdekt waanden, legden ze de broeken terug en vertrokken. Eén politieman van het biketeam trof de verdachten met het opgegeven signalement nabij de Markt. Hij volgde de verdachten totdat assistentie arriveerde en de twee mannen (28 en 43) uit Almere konden worden aangehouden. De politie maakt een proces-verbaal op.

Harderwijk - Wielrenner gewond

Een 57-jarige wielrenner uit Deventer verleende geen voorrang aan een 35-jarige automobiliste uit Putten en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op donderdag (08-06) rond 13.55 uur op de kruising Leuvenumseweg en Sonnevancklaan. De wielrenner werd met kneuzingen aan borst en romp per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk / Nunspeet - Drankrijders

Vijf automobilisten bleken bij een alcoholcontrole door het Team Verkeershandhaving onder invloed van alcohol. De controle werd gehouden op donderdagmiddag- en avond. Op de Provincialeweg S7 in Harderwijk blies een 33-jarige Harderwijker 0,75 promille en een 54-jarige Haarlemmer 0,89 promille. Op de Plesmanlaan in Nunspeet blies een 59-jarige automobilist uit Waddinxveen 1,16 promille en een 34-jarige Nunspeter 0,71 promille. Een 49-jarige Hagenaar blies eveneens boven de wettelijk vastgestelde grens. In alle gevallen werd er proces-verbaal opgemaakt.

't Harde / Elburg - Overtredingen door 17 bestuurders Bij een snelheidscontrole op donderdagmorgen (08-06) op de Eperweg en Bovenweg te 't Harde heeft de politie aan 10 bestuurders een boete uitgereikt ivm te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur op een traject waar 60 km de toegestane snelheid is. Tevens werd er bekeurd voor het niet dragen van een helm alsmede het niet stoppen voor een rood licht bij een spoorwegovergang. Te Elburg werden op de Terbekeweg nabij de PWA-school donderdagmorgen (08-06) automobilisten gecontroleerd op gordelgebruik bij kinderen. Er werden 5 boetes uitgereikt waarvan het in 3 gevallen kinderen betrof.

Hattem - Getuigenoproep aanrijding

De politie onderzoekt een verkeersongeval van dinsdag 25 april j.l. Rond 15.00 uur vond er een aanrijding plaats op het fietspad van de Zuiderzeetstraatweg in Hattem. Een 15-jarige fietsster uit Wezep werd ingehaald en geraakt door een onbekende fietsster die aan het bellen was. De Wezepse kwam te vallen waarbij de belster even vroeg hoe het met haar ging maar toen ook meteen weer weg fietste. In eerste instantie leek het letsel mee te vallen maar later werd in het ziekenhuis geconstateerd dat haar arm op meerdere plaatsen was gebroken. De politie wil graag in contact komen met de onbekende fietsster en eventuele andere getuigen om de aanrijding administratief te kunnen afhandelen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --