Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

9 juni 2006

Apeldoorn - Beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (09/06) op de Wilhelmina Druckerstraat een 24-jarige automobilist uit Oss aangehouden. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.20 uur en constateerde dat de man - een beginnend bestuurder - onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,5 terwijl voor een beginnend bestuurder 0,2 toegestaan is. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Diefstal van oude gerestaureerde auto

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (08/06) vanaf de Eksterweg een oude gerestaureerde zilvergrijze VW Golf gestolen. Het kenteken van de auto is JK-52-DK en de waarde bedraagt naar schatting 18.000 euro. De 30-jarige eigenaar ontdekte donderdag rond 20.45 uur dat de auto verdwenen was en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Vandalen aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (09/06) op de Van Kinsbergenstraat twee 20-jarige Apeldoornse vandalen aangehouden. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg rond 03.30 uur een melding dat er vernielingen zouden worden gepleegd.Onderzoek wees uit dat de verdachten in elk geval planten uit plankenbakken hadden getrokken en enkele plantenbakken en een buitenlantaarn hadden vernield. Bovendien werden vuilniszakken omgetrapt zodat het afval op straat terechtkwam. De politie hield de vandalen aan en sloot hen voor verder onderzoek op in een cel.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --