Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 09-06-2006

Bedreiging

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgen is op het NS Statin in s-Hertogenbosch een 38 jarige man uit Halsteren aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 33 jarige conductrice in de trein van Tilburg naar s-Hertogenbosch te hebben bedreigd. De man had geen geldig kaartje. Hij pakte de conductrice bij de schouders beet en duwde haar tegen een stoel. De conductrice kon weglopen en de politie in kennis stellen. De verdachte is ingesloten voor verhoor door de spoorwegpolitie.

Hennepkwekerijen in woningen

Rosmalen Donderdagmiddag heeft de politie onderzoek verricht in twee woningen aan de Molenstraat in Rosmalen. In een van de woningen is een kwekerij aangetroffen met 1641 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. De planten zijn vernietigd en de kweekapparatuur is in beslag genomen. In een daarnaast gelegen woning bleek men bezig te zijn met de inrichting van een hennepkwekerij. Tijdens het onderzoek ter plaatse kwamen er twee personen met een auto aangereden kennelijk met de bedoeling om in de woning verder aan de opbouw van de kwekerij te gaan weren. Enkele daarvoor bestemde attributen zijn in de auto aangetroffen. Het tweetal, een 45 jarige Waalwijker en een 19 jarige Tilburger is aangehouden en in verzekering gesteld.

Inventiviteit winkeldief niet afdoende

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in een winkel aan de Hooge Steenweg een 31 jarige man uit Luttelgeest aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Hij had een videorecorder aan de binnenzijde geheel gestript en geprepareerd tegen het afgaan van alarmpoortjes. In de winkel had hij de behuizing van de recorder volgestopt met make-up producten ter waarde van 229 euro. Hij werd ondanks deze voorzorgsmaatregelen door personeel betrapt.

Man moet nog 20 dagen straf uitzitten

s-Hertogenbosch Donderdagavond zagen agenten een 35 jarige inwoner van s-Hertogenbosch over de Ophoviuslaan fietsen. Hij had op zijn schouder een damesfiets hangen. Nadat de man naar zijn naam gevraagd was controleerden de agenten of hij wellicht nog in het krijt stond bij Vrouwe Justitia. Dat bleek niet het geval. Dat gold echter niet voor zijn jongere broer, die nog wel 20 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Toen twee andere politiemensen ter plaatse kwamen herkenden zij de man. Het bleek de man te zijn die nog 20 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. Hij had een valse naam opgegeven, is vervolgens aangehouden en ingesloten. De fiets die hij over de schouder had is in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat deze is gestolen. Het betreft een Sparta damesfiets voorzien van fietstassen.

Verduistering

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is in een winkel aan de Hinthamerstraat in haar woonplaats s-Hertogenbosch een 17 jarige caissière aangehouden. Zij wordt er van verdacht de afgelopen dagen een bedrag van meer dan 100 euro kasgeld te hebben verduisterd. Zij heeft bekend en er is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

Elshout Op de zolderverdieping van een woning in de Kapelstraat in Elshout is vrijdagmorgen een in werking zijnde hennepkwekerij met 247 planten opgerold.

Naast de kwekerij zijn verschillende bakken aangetroffen met daarin onder meer henneptoppen, hasj en henneppoeder. Het totale gewicht van de aangetroffen hennepproducten was 9.5 kilogram. Bovendien was een ruimte ingericht als droogkamer.

De 43 jarige hoofdbewoner is als verdachte gehoord. Hij bekende eigenaar van de kwekerij te zijn en deze al enkele jaren in bedrijf te hebben.

Openbare dronkenschap en mishandeling

Vlijmen Donderdagavond is op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen een 38 jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en had zonder aanleiding kort daarvoor op de Pastoor Smoldersstraat enkele jongens van 15 en 16 jaar uit Vlijmen mishandeld. De verdachte is ingesloten.

Nachtelijke activiteiten leiden tot aanhouding

Heusden Hun nachtelijke activiteiten in en rondom een woning aan de Van Deelenstraat in Heusden kwam drie mannen van 32, 28 en 24 jaar uit die plaats duur te staan.

De politie zag in de nacht van donderdag op vrijdag dat een aantal personen goederen uit de woning aan het inladen waren in een aanhangwagen. Onderzoek wees uit dat men een hennepkwekerij aan het ontmantelen was. Onderzoek in de woning leverde bovendien enkele vuilniszakken met 30 hennepplanten op. De planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Ook alle andere aangetroffen goederen, waaronder assimilatielampen, pompen, ventilatoren, transformatoren en een schakelpaneel zijn inbeslaggenomen. Het drietal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Inbrekers op heterdaad betrapt

Veghel In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op een bedrijfsterrein aan de Pastoor Clerxstraat in Veghel twee mannen van 35 en 34 jaar uit Nijmegen op heterdaad betrapt bij een poging tot inbraak. Een getuige had het tweetal op het terrein gezien en alarmeerde de politie. Agenten konden beide mannen na een korte spurt inrekenen. Tijdens hun vluchtpoging ontdeed een van de verdachten zich van een schoudertas met daarin een laptop. Onderzoek wees uit dat deze korte tijd eerder was gestolen bij een auto-inbraak aan de De Bresser in Zijtaart.

Ook was er braakschade zichtbaar aan de toegangsdeur van het bedrijfspand aan de Pastoor Clerxstraat. Men is echter niet in het pand geweest. Beide verdachten zijn ingesloten.