Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversumse jongen bedreigd

Hilversum, 09-06-2006 o Vrijdagochtend rond 08.05 uur fietste een 12-jarige jongen uit Hilversum over de Eikbosserweg in zijn woonplaats ter hoogte van de Frans Halslaan toen plotseling vanachter een container een man op hem af kwam rennen.

De man stond met een mes in zijn hand vlakbij de jongen en dwong hem te stoppen. De man pakte de jongen bij de arm vast en vroeg om geld en waardevolle spullen. Toen de jongen zei dat hij niets bij zich had, onderzocht de man de kleding van de jongen. Ook moest de jongen de inhoud van zijn schooltas laten zien. De man vond niet waar hij naar op zoek was, schopte de jongen tegen het been en liep vervolgens weg de Frans Halslaan in. De jongen is meteen naar school gefietst waar de politie werd gewaarschuwd. Een onderzoek is ingesteld.

Signalement: man met een onverzorgd uiterlijk van ongeveer 40 jaar oud en rond de 1.90 meter lang. De man had zwart haar en was kalend op het voorhoofd. Hij droeg een donkere driekwartbroek, een licht t-shirt en donkere schoenen.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen en personen die meer kunnen vertellen over het gebeuren. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44.