Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/06/06)

OOSTERHOUT NB, 9 juni 2006

Man aangehouden na woninginbraak en poging ripdeal

NIEUWENDIJK: De politie hield in de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni rond 03.40 uur een 39-jarige man uit Roosendaal aan op verdenking van inbraak in een woning. In de woning trof de politie bovendien in werking zijnde hennepkwekerijen aan.

Oplettende getuigen hadden de politie gewaarschuwd, omdat ze het vermoeden hadden dat er werd ingebroken in een woning aan de Zandsteeg. Toen de politiemensen ter plaatse een onderzoek instelden, hoorden ze glasgerinkel. In de tuin van de woning zagen ze nog net een verdachte over de schutting klimmen. Deze man wist te ontkomen. Elders in de Zandsteeg hield de politie een tweede verdachte aan. Deze man, een 39-jarige inwoner van Roosendaal, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

De voordeur van de woning bleek te zijn geforceerd. In de woning troffen de agenten op de bovenverdieping en de zolder hennepkwekerijen aan. Vermoedelijk was het de inbrekers om deze kwekerijen te doen. De kwekerijen worden in de loop van vrijdag ontmanteld. Het energiebedrijf is ter plaatse geweest en constateerde dat de voor de kwekerijen benodigde stroom illegaal werd verkregen.

Politie onderzoekt gewelddadige diefstal

KAATSHEUVEL: Een nog onbekende jongen heeft donderdag 8 juni geprobeerd geld weg te nemen uit de kassa van een winkel in de Hoofdstraat. De man vroeg een medewerkster van de winkel om geld. Toen hij dit niet kreeg, sloeg hij haar met een nog onbekend voorwerp op haar hand. Daarna verliet hij de winkel. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ze deed aangifte van poging diefstal met geweld en mishandeling. De politie onderzoekt het incident.

Inbraken in winkels

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni is ingebroken in twee winkels in winkelcentrum Arendshof. Vermoedelijk zijn eerst de schuifdeuren die toegang geven tot het overdekte winkelcentrum open gewrikt. Daarna werd van één van de winkels een ruit vernield om binnen te komen. Uit deze winkel werd geld weggenomen. In het tweede geval bleek een ruit van een glazen toegangsdeur te zijn vernield. De buit van deze inbraak was geld en kleding. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen