Gemeente Gouda


persbericht: gemeente gouda en ns vastgoed presenteren nieuwe naam spoorzone (09/06/2006)

Gouda NeXity De gemeente Gouda en NS Vastgoed presenteren tijdens de Provada (Professionele Vastgoeddagen) de nieuwe naam van Spoorzone Gouda. Dit gebied van 2 kilometer langs de noordkant van het spoor biedt in de nabije toekomst ruimte aan het nieuwe stadhuis, kantoren, woningen, onderwijspark, leisure en de nieuwe lightrail (in totaal 210.000 m2). Het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar vinden dat de ambitieuze plannen in dit gebied een passende naam verdienen: NeXity Gouda.

Het gebied bij het station van NeXity Gouda omvat naast het Huis van de Stad (19.000 m2), onder andere circa 160 woningen, een bioscoop met circa 700 stoelen, kantoorruimte (12.000 m2), parkeergelegenheid voor ruim 600 auto's, een grote fietsenstalling (6.000 fietsen), een nieuw busstation, een halte van de RijnGouweLijn (lightrail) en een opknapbeurt van het intercitystation Gouda. Mogelijk komt er ook een hotel. In het overige deel van NeXity Gouda is gepland: voor het onderwijspark 22.500 m2 bruto vloeroppervlak (bvo), voor kantoren 40.000 m2 bvo, nog eens 200 woningen en voor het leisure gebied 30.000 m2.

Aanwezigheid Provada
Gouda Groeit! De gemeente Gouda stimuleert nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kantoren, woningen, detailhandel, scholen en leisure (in totaal 430.000 m2) ten noorden van het spoor. In NeXity Gouda, het nieuwe centrumgebied langs de noordkant van het spoor komen kantoren, woningen, scholen en leisure. Het aangrenzende bedrijventerrein Goudse Poort biedt ruimte aan nieuwe zakelijkheid in de vorm van kantoren en detailhandel.

De grootschalige plannen van de gemeente Gouda worden tijdens de Provada onder de noemer Gouda groeit in de RAI Amsterdam gepresenteerd.