Politie Hollands Midden

Datum: 9 juni 2006


---
Katwijk Beroving van mobiel De politie heeft aangifte opgenomen van een 19 jarige man uit Katwijk. De man fietste op vrijdag juni 9, rond 09.50 uur, over de Kanaaldijk in de richting van de zee. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen twee mannen op een scooter aanrijden. Tijdens het passeren pakte een van deze twee mannen de GSM uit de handen van de Katwijker. De mannen reden vervolgens weg via de binnensluis in de richting van de Hoorneslaan. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie middels het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Inbraak in winkel Door het kapot slaan van een ruit van een winkel aan de Lange Mare wisten inbreker(s) binnen te dringen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni. Inbreker(s) hebben uit de winkel waar delicatesse worden verkocht geld weggenomen. De technische recherche van Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen.

Voorschoten Tas met medicijnen verloren De politie vraagt de vinder van een handtas, waarin onder meer medicijnen zitten, af te geven op het politiebureau. Een 84 jarige vrouw uit Voorschoten heeft op donderdagmiddag tijdens het winkelen haar tas verloren. Zij kwam net bij de Apotheker vandaan en had dus medicijnen in haar tas zitten. De medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik bij volwassenen problemen geven, maar voor kinderen kunnen de gevolgen ernstig zijn. Het gaat om 3 doosjes Lorazepam en een doosje Solpidem. De politie vraagt de vinder van de tas dan ook de spullen af te geven bij het (dichtstbijzijnde) politiebureau.

Ammerstol Aanrijding auto en motor De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Lekdijk. De aanrijding vond plaats op vrijdag 9 juni, omstreeks 07.00 uur. Een 34 jarige automobilist uit Ammerstol reed vanuit een oprit van onderaan de dijk linksaf de Lekdijk op om richting Ammerstol te gaan. Hij zag hierbij vermoedelijk door de laagstaande zon en andere geparkeerde auto's een motor die op de Lekdijk reed over het hoofd. De motorrijder, een 40 jarige man uit Schoonhoven, klapte in de flank van de auto en rolde over de motorkap heen. Bij het ter plaatse komen van de agenten was hij goed aanspreekbaar en stond hij rechtop. Voor de zekerheid is hij overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Boskoop Inbraken in Boskoop Vrijdagnacht 9 juni is er op verschillende plaatsen ingebroken in Boskoop. Vermoedelijk rond 01.00 uur is er in een woning aan de Boezemlaan ingebroken. Inbreker(s) zijn via de achterzijde van de woning binnengekomen en hebben een handtas meegenomen. Vermoedelijk zijn zij gestoord door de hond die aansloeg. In een sportschool aan de Parklaan is eveneens die nacht ingebroken. Het is nog onbekend of er iets weg is genomen. Ook werd er ingebroken in de drogisterij aan de Puttelaan. Hier werd aan de achterzijde van de drogisterij een ruit ingegooid. Eenmaal binnen werd de kassalade meegenomen. De technische recherche heeft indien mogelijk was een onderzoek ingesteld bij de inbraken. De politie zet het onderzoek voort.

Boskoop/ Gouda Ruzies in het verkeer De politie heeft twee aangiftes opgenomen van geweld. Het geweld deed zich beide keren in het verkeer voor. Op vrijdag 9 juni, rond 14.15 uur, werd een 14 jarige jongen uit Boskoop in zijn woonplaats op het Noordeinde door een jongen op een scooter in het gezicht geslagen. De jongen reed met zijn vrienden op het fietspad. Hij had niet voldoende plaats gehouden voor een tegemoetkomende scooter en had hem geraakt. De scooter was verhaal komen halen waarop de jongen zijn excuses aanbood. Ondanks zijn excuses sloeg de scooterrijder hem in het gezicht.

Een tweede verkeersruzie deed zich voor in Gouda op de Middenmolenlaan. Een 19 jarige automobilist uit Gouda kreeg op vrijdag 9 juni, omstreeks 14.40 uur, ruzie met een andere automobilist ter hoogte van de oprit van een parkeerterrein. De andere automobilist moest hem ontwijken omdat hij te laat zag dat de Gouwenaar het parkeerterrein wilde oprijden. De man zei dat hij daarbij zijn knipperlicht niet had aangezet, de Gouwenaar meende dit echter wel gedaan te hebben. De man stapte hierop uit zijn auto, waarop hij de Gouwenaar vastpakte en hem in het gezicht sloeg.

Zowel de Gouwenaar als de Boskoper hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de onbekende scooterrijder en de automobilist. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --