Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 9 juni 2006

Zaanstreek-Waterland, 09-06-2006

Politie zoekt vernielers luilaknacht Landsmeer

Landsmeer, juni 2006

Tijdens de luilaknacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juni zijn er in de Dr.M.L.Kingstraat in Landsmeer diverse auto's vernield. Getuigen meldden dat er tegen auto's geschopt werd, over auto's heen werd gelopen en eieren tegen de voertuigen werden gegooid. Bij de politie in Landsmeer hebben vernielingen prioriteit. Dit is ook vastgelegd in het zogenaamde 'Hi Five!' protocol, een samenwerkingsvorm tussen het wijkteam Landsmeer - Oostzaan en de gemeente Landsmeer om de jeugdoverlast in Landsmeer aan te pakken. Om de vernielers aan te kunnen pakken heeft de politie ook uw hulp nodig in de vorm van aangiftes. Zodoende verzoekt de politie mensen die slachtoffer zijn geworden van de vernielingen aangifte te doen en contact op te nemen met het wijkteam Landsmeer - Oostzaan, via 0900-8844.

Alcomobilist

Zaandam, 09 juni 2006, 09:35 uur

De politie heeft een 23-jarige Zaandammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Surveillerende agenten kregen de man in de gaten toen hij met zijn auto een geslotenverklaring negeerde. Op de Rozengracht wilden agenten hem hiervoor verbaliseren. Omdat de man naar alcohol rook, met dubbele tong sprak en onvast ter been was is bij hem ter plekke een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat hij meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Op het politiebureau kon de Zaandammer zijn rijbewijs ook niet tonen. Hij is ingesloten.

Mishandeling

Zaandijk, 8 juni 2006, 22:54 uur

In een woning aan de Paukenhof in Zaandijk is een 36-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn partner, een 35-jarige vrouw, in haar hand en wang gebeten hebben. Bij de aanhouding verzette de man zich waardoor hij geboeid werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar is hij in verzekering gesteld.

Bromfiets inbeslaggenomen

Purmerend/Edam 08 juni 2006 14.00-16.00 uur

Tijdens een twee uur durende bromfietscontrole op de Kanaalstraat in Purmerend heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie 45 bromfietsers gecontroleerd en in totaal 33 bekeuringen uitgeschreven. Een 19-jarige Zaandammer moest zijn brommer inleveren. Buiten het feit dat hij zonder helm reed bleek hij verkeerd verzekerd te zijn, niet in het bezit van een bromfietscertificaat en kon hij zich niet legitimeren.

Ook in Edam werden bromfietsers gecontroleerd op een juiste constructiesnelheid, betrouwbare remmen, juiste kentekenplaten en papieren. Er werden in totaal negen bekeuringen uitgeschreven en 23 bromfietsers gecontroleerd.

Vernielzuchtige jongeren aangehouden

Purmerend, 8 juni 2006 23:44

Politieagenten in burger hebben twee mannelijke verdachten van 16 en 22 jaar aangehouden wegens het plegen van vernielingen aan een openbaar gebouw op de Dotterbloem in Purmerend. De agenten hielden de plek extra scherp in de gaten vanwege vernielingen aan hetzelfde gebouw eerder deze week. De jongeren, die zich onbespied waanden, vernielden ruiten, kozijnen en gevelplaten door er met een voetbal tegenaan te trappen en vermoedelijk met stenen tegen te gooien. De politie ging vervolgens tot aanhouding over van de Purmerenders. Op dat moment kwamen er twee jonge vrouwen aanlopen met een makelaarsbord waarop "Te Koop" was geschreven. Deze verdachten, beide woonachtig in Purmerend en in de leeftijd van 17 en 18 jaar, zijn aangehouden wegens diefstal. Ook heeft de politie een jerrycan met daarin vermoedelijk benzine in beslag genomen. Deze stond in de nabijheid van de mannelijke verdachten. De jongeren zijn allemaal verhoord, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de mannelijke verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie zoekt openbare schennispleger

Zaandam, 8 juni 2006, 19:08

De politie is een onderzoek gestart naar een melding van openbare schennispleging. Dit zou hebben plaatsgevonden in de bosjes langs de Hanenpadsloot nabij het speeltuintje in het Burgemeester Ter Laanplantsoen in Zaandam. Een man zou daar zijn geslachtsdeel hebben getoond aan omstanders. De politie wil graag in contact komen met mensen die op die plaats iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met Zedenzaken, via 0900-8844.