Gemeente Hengelo

Kunstwerk bij Twents Techniek Museum Heim onthuld

Wethouder Gerard ter Ellen van cultuur heeft vrijdagmiddag 9 juni het kunstwerk Lijnen van Pythagoras onthuld voor het Twents Techniek Museum Heim aan de Industriestraat. Het kunstwerk staat pal voor de voormalige Wilhelminaschool. In het pand wordt hard gewerkt om het om te bouwen tot techniekmuseum. Het museum was voorheen gevestigd aan de Bornsestraat. De opening wordt waarschijnlijk dit najaar verricht.

Kunst en wiskunde

Het kunstwerk is gemaakt door de Almelose beeldend kunstenares Sibyl Heijnen. Zij heeft de stelling van Pythagoras gebruikt om de lijnen te plaatsen. Ze verklaart hoe ze op het ontwerp is gekomen: ' De eerste gedachte bij het zien van de prachtige voorgevel was dat mooie dunne hoge lijnen de aandacht naar het gebouw toe zouden trekken, zonder de gevel geweld aan te doen. Deze gedachte, gecombineerd met de wens om een dynamisch beeld te maken, hebben mij ertoe gebracht om een deels verguld lijnenspel te ontwerpen.

Tijdens openingsuren wordt in een van de lijnen een vlag gehangen. Daarmee is volgens de kunstenares duidelijk dat het museum geopend is. 'Bovendien,' zegt ze 'Is door de vlag s avonds naar binnen te halen het beeld weer heel anders.'

Meer informatie is te vinden op www.techniekmuseumheim.nl