Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

9-6-2006

VROM organiseert een fotowedstrijd onder het motto: 'Als het erop aan komt is de hele wijk oranje'. Hoe trots zijn bewoners op hun straat of wijk? Minister Sybilla Dekker van VROM zal de hoofdprijs, een digitale fotocamera, komen uitreiken aan de inzending die de meeste stemmen heeft gekregen. Met deze wedstrijd wil VROM stimuleren dat bewoners van hun wijk het beste maken.

Veel wijken zijn oranje. Het oranjegevoel brengt mensen bij elkaar. In nieuwe wijken, in oude wijken en in wijken die de afgelopen jaren op de schop genomen zijn. Samen met gemeenten, corporaties en andere organisaties werkt het ministerie van VROM in 56 wijken in Nederland aan betere woningen, veilige buurten en goede (groen)voorzieningen voor de bewoners. Dat is ingrijpend, maar nodig. De eerste resultaten zijn er.

Fotowedstrijd
Als een paal boven water staat dat de bewoners de buurt maken tot wat hij is. Een veilige, prettige wijk is een wijk die het hele jaar door oranje is, bij wijze van spreken dan. VROM wil weten hoe trots de mensen zijn op hun straat of buurt en vraagt ze daarom een foto op te sturen.

Tot en met zondag 18 juni kunnen foto's ingestuurd worden. Op www.vrom.nl/fotowedstrijd staat hoe je kunt meedoen. Van 19 tot en met 22 juni kan er gestemd worden. De hoofdprijs is de foto met de meeste stemmen. De nummers 2 tot en met 5 worden door een VROM-jury bepaald. Alle foto's komen op http://www.vrom.nl/fotowedstrijd. De vijf beste foto's worden ook gepubliceerd in dagblad Sp!ts. Ook ontvangen de winnaars een setje postkaarten met hun foto op de voorkant. Ze mogen 25 buren opgeven, dan krijgen die dat setje ook.

Meer informatie

VROM fotowedstrijd: http://www.vrom.nl/fotowedstrijd