Gemeente Sittard-Geleen

Persbericht

40 nieuwe woningen in de binnenstad Sittard

Overeenkomst Woonpunt en gemeente
over Wonen boven Winkels Sittard

Sittard-Geleen, 8 juni 2006 - Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen tekenen op vrijdag 9 juni een samenwerkingsovereenkomst voor Wonen boven Winkels Sittard. Daarin spreken zij af om de komende vier jaar minimaal veertig woningen te bouwen in de Sittardse binnenstad.

Veel verdiepingen van panden in de binnenstad van Sittard zijn leeg. Die leegstand leidt tot verval en verloedering en gaat ten koste van de leefbaarheid en de veiligheid in de binnenstad. Dit, terwijl juist daar sprake van een grote vraag naar woningen. Door de oprichting van Wonen boven Winkels Sittard willen Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen de leegstand bestrijden, de leefbaarheid en veiligheid bevorderen en voldoen aan de vraag naar woonruimte. In de komende vier jaar moet de samenwerking leiden tot veertig woningen boven winkels.

Heldere taakverdeling
De gemeente en Woonpunt stellen elk een financiële bijdrage van E 430.000,- beschikbaar voor het project. Daarnaast kiezen de twee partijen voor een heldere taakverdeling: de gemeente zorgt voor optimaal verloop van procedures, Woonpunt is verantwoordelijk voor het bouw- en procesmanagement en verhuur en beheer van de gerealiseerde woningen.

Onderwijsstad
De veertig woningen die onder de vlag van Wonen boven Winkels Sittard worden gebouwd, worden voornamelijk studio's. Deze zijn met name bedoeld voor jonge starters en studenten. Sittard is een onderwijsstad, maar er is onvoldoende kwalitatief goede woonruimte voor studenten. Met Wonen boven Winkels Sittard moet daar verandering in komen. Het eerste project van Wonen boven Winkels Sittard is overigens al opgeleverd: de verdiepingen boven Dixons in de Brandstraat zijn verbouwd tot acht studio's. Het tweede project, twaalf studio's boven de voormalige bloemenwinkel op de hoek van de Stationsstraat en Bergstraat, is momenteel in uitvoering.

Dit bericht is u aangeboden namens de gemeente Sittard-Geleen en Woonpunt door:

Martine Blom, communicatieadviseur Woonpunt
Postbus 529, 6180 AA Elsloo,
tel: (046) 850 41 00 / 06 46 15 40 02
e-mail: m.blom@woonpunt.nl

Karel Dronkert
Communicatieadviseur
Gemeente Sittard-Geleen
Tel: 06-10890659
Karel.dronkert@sittard-geleen.nl

Voor meer informatie over Wonen boven Winkels Sittard kunt u contact opnemen met Peter Hofland, directeur Woonpunt Westelijke Mijnstreek 06 295 30 109.
-----------------------


---- --