Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 9 juni

BERGEN OP ZOOM, 9 juni 2006

Politie waarschuwt voor auto-inbraak

BERGEN OP ZOOM: Wijkagenten van de wijken Tuinwijk, Noordgeest en Meilust waarschuwen bewoners voor auto-inbraak. Al twee weekenden hebben er in de genoemde wijken tientallen auto-inbraken plaatsgevonden. De buit bestond vooral uit apparatuur, bijvoorbeeld navigatiesystemen. De politie adviseert autobezitters geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Het biketeam van de politie zal komend weekend actief zijn in de wijk. Ook zijn de buurtpreventieteams ingelicht. De politie verzoekt buurtbewoners extra alert te zijn en verdachte situaties bij de politie te melden.

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: De politie hield op donderdag 8 juni een verkeerscontrole aan de Provinciale weg. Tussen 09.15 uur en 15.15 uur zijn 2509 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 86 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

Politie vordert drie rijbewijzen in

ROOSENDAAL: Tussen 15.30 uur en 21.00 uur is op donderdag 8 juni een snelheidscontrole gehouden aan de Antwerpseweg. Er zijn 15 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km/u. Dat is een overschrijding van 69 km/u. Tijdens de controle zijn drie rijbewijzen in gevorderd. Twee van hen kregen een schikkingsvoorstel (resp. overschrijdingen van 53 km/u en 56 km/u, boete voor beiden 390,-). De derde bestuurder betaalde 265,- voor een snelheid van 106 km/u. Tegen een bestuurder die 139 km/u reed, is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: de politie kreeg op vrijdag 9 juni tegen het middaguur melding van een winkeldief. Personeel van een winkel aan de Dokter Braberstraat zag hoe een vrouw winkelwaar in haar kleding stopte en de winkel wilde verlaten. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. De 18-jarige Roosendaalse is verhoord en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man zonder legitimatie aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van de Kremerstraat zag op vrijdagochtend even voor 04.30 uur een man verscholen zitten een binnenplaats en belde de politie. De man werd aangetroffen en bleek niet in bezit te zijn van legitimatie. Hierna bleek dat hij nog twee onherroepelijke vonnissen open had staan van 745,- totaal. Omdat niets wees op een ander strafbaar feit is de man na verhoor en betaling van de vonnissen in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor rijden onder invloed na éénzijdig ongeval

HUIJBERGEN: De politie kreeg op donderdagmiddag een melding dat er langs de Weg naar Wouw een auto in de sloot lag. De politie ging polshoogte nemen en sprak de 70-jarige bestuurder uit Roosendaal aan. Hierbij rook de politie alcohol. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een fiets en hierbij overstuurde. De politie nam hem mee naar het politiebureau en nam hem een ademanalyse af. De uitslag hiervan bedroeg 895 ug/l, terwijl er een wettelijk maximum van 220 ug/l geldt. De man moest zijn rijbewijs afgeven en kreeg een rijverbod van 11 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Twee gewonden bij verkeersongeval

OUDEMOLEN: Een 50-jarige man uit Klundert reed op donderdagmiddag 8 juni over de Westmiddelweg, komende vanuit de richting Stadsedijk. Vermoedelijk verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto bestuurd door een 26-jarige Rotterdamse. Door de klap kwamen de twee terecht in een sloot naast de weg. De 50-jarige man is met hoofdletsel naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. De vrouw liep enkele kneuzingen op en is ter controle naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De voertuigen zijn beiden total loss en zijn weggetakeld.

Man aangehouden voor flessentrekkerij

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdagochtend 9 juni een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor flessentrekkerij. De man wordt ervan verdacht op 19 mei j.l. een kamer bij een hotel in Ossendrecht te hebben gehuurd. s Morgens bleek dat hij de rekening niet kon voldoen. Hij beloofde dezelfde dag de rekening te betalen, maar deed dit niet. De politie verzocht de verdachte meerdere malen zich te melden, maar hij weigerde. Daarom is hij aangehouden en ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg