Nederlanders minder vertrouwen in Oranje na oefenduels

AMSTERDAM, 20060609 -- Aan de vooravond van het WK Voetbal 2006 heeft de helft van de Nederlanders (50 procent) (zeer) veel vertrouwen in het Nederlands elftal. Het vertrouwen is daarmee licht gedaald ten opzichte van het vertrouwen in Oranje voor aanvang van de oefenwedstrijden tegen respectievelijk Kameroen, Mexico en Australië. Toen had 56 procent van de Nederlanders (zeer) veel vertrouwen in het Nederlands elftal. Dit blijkt uit de peilingen van Newcom Research & Consultancy B.V. onder leden van www.oranjepanel.nl. Via www.oranjepanel.nl kunnen voetballiefhebbers tijdens het WK hun mening geven over het Nederlands elftal.


Het vertrouwen in de bondscoach is vrijwel onveranderd gebleven. Vlak voor de eerste oefenwedstrijd van Oranje tegen Kameroen had bijna driekwart van de Nederlanders (73 procent) (zeer) veel vertrouwen in Marco van Basten. Dit percentage ligt op dit moment met 72 procent iets lager.

Over deze peiling
Deze peiling is uitgevoerd via het online panel www.oranjepanel.nl (onderdeel van Newcom Research & Consultancy). Aan de peiling hebben 643 respondenten meegedaan.




Newcom Research & Consultancy