Omgangshuizen: Kinderen willen er niet meer heen!

Door J. Aalders, familie4justice.nl
Minister Donner heeft in deze gelijk: niet nog meer omgangshuizen! Want het werkt gewoon niet, dus nee niet nog meer omgangshuizen. Een omganshuis is geen plaats voor ouders en kinderen, dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Het was het proberen waard, maar het werkt in de meeste gevallen totaal niet. Kinderen vinden het leuk de eerste keer,de tweede keer vinden zij het al minder leuk,de derde keer willen zij er niet meer heen! Een normale reactie van kinderen,omdat zij niet steeds hetzelfde willen doen,en zeker niet in een beperkte ruimte,met beperkte mogelijk heden! Nee zij horen in de vrije wereld te genieten van elkaar! En zoals een ieder wel weet,ben en blijf ik een fel tegenstander van het ontvoeren, het lost niets op maar brengt enkel trauma,s bij de betreffende kinderen! Het is meer uit egoisme dat men het doet of laat doen. Want hoe kun je als ouder je bloed eigen kind nu ontvoeren? Nee hier gaat het meer om je eigen ik, en dat egoisme moet stoppen. Kinderen worden vaak door de ouder meegenomen naar een ander land omdat men veelal als vader bij een (echt)scheiding wel rechten heeft,maar ze gewoon niet krijgt hier in Nederland ! Hoeveel kinderen worden er niet weggehouden bij de andere ouder hier in Nederland,is dat dan ook ontvoering? En het ergste is nog dat vaders veelal ook de schuld krijgen, de stempel opgedrukt krijgen dat zij hun kinderen zouden ontvoeren. Maar uit de cijfers blijkt het tegenovergestelde juist de waarheid te zijn. Het zijn juist niet de vaders maar juist meestal de moeders die dat doen. Kinderen worden vaker door de Moeder ontvoerd dan door de Vader. De meeste kinderen worden ontvoerd binnen de grenzen,naar het buitenland worden de meeste kinderen ontvoerd naar rankrijk. Ja Moeders zitten vaker achter de ontvoering van hun kind of kinderen dan de Vader.Dat geld zowel voor kinderen die zonder toestemming vanuit het buitenland naar Nederland worden meegenomen als voor kinderen die vanuit Nederland naar het buitenland worden gebracht. Dat blijkt uit cijfers van de centrale autoriteit(CA) van het Ministerie van Justitie die zich met kinderontvoering bezighoudt. Minister Donner, stuurde het overzicht over 2005 op 23 maart 2006 naar de tweede kamer. In totaal waren er dat jaar 113 internationale ontvoeringen waarbij 172 kinderen waren betrokken. Bij de inkomende ontvoeringen was in 27 gevallen de moeder de ontvoerder, tien keer de vader en in een geval was het een derde persoon. In totaal ging het in deze 38 zaken om 67 kinderen. Het aantal inkomende ontvoeringen is gestegen, in 2003 ging het nog om 26 zaken. Bij uitgaande ontvoeringen zat 47 keer de moeder erachter, 25 keer de vader en drie keer was het een ander. In deze 75 zaken waren 105 kinderen betrokken.
Het aantal uitgaande zaken steeg licht,in 2003 waren het er 71. Een ander opmerkelijke constatering is dat de meeste kinderen naar Frankrijk worden ontvoerd. In 2005 ging het om acht kinderen,gevolgd door Marokko (elkzes) Spanje en Ygipte (VIJF) en Groot-Brittanie (VIER). De 105 kinderen werden naar in totaal 34 landen ontvoerd.

HIER WAT CIJFERS :

1- De meeste kinderen die naar Nederland werden ontvoerd, kwamen uit Groot-Brittanie.
2- In 2005 ging het om acht kinderen.
Daarna volgt Duitsland met vijf en achttien andere landen met een of twee kinderen.
3- In totaal werden de 67 kinderen uit twintig landen heimelijk naar Nederland gebracht.

Maar hoe het ook zij wie het ook doet ontvoeren/ontouderen is geen oplossing. Dus stop met het ontvoeren, stop met het ontouderen.

Zie hier eens hoe Kinderen er zelf over denken: http://groups.msn.com/Familie4justice/kinderen.msnw Zie svp ook eens ons Burgerinitiatief : Print het Burgerinitiatief hier uit en stuur het op Donner tegen meer omgangshuizen kinderen (Reformatorisch Dagblad)