Ingezonden persbericht


www.wijninfo.nl
Wijnbloggers halen Wine Blogging Wednesday naar Nederland

Na het succes in Amerika nu ook in Nederland: Wine Blogging Wednesday. Drie Nederlandse wijnblogs presenteren maandelijks makkelijk te vinden wijnen. Het publiek kan drie weken lang zijn reactie geven. Op basis daarvan wordt het Nederland's wijnoordeel geveld! Doel: praten en oordelen over wijn uit hoger sferen halen. Wine Blogging Wednesday goes Dutch gaat van start op woensdag 7 juni.

Eerste thema: rosé
Eerste wijnen: Ilja Gort's La Tulipe, 2004 (¤ 5,79 - bij Albert Heijn) en Le Passé Authentique, 2004 ( ¤ 3,96 - bij de Hema) In de VS introduceerde Lenndevours in 2004 Wine Blogging Wednesday. Op 7 juni a.s. gaat een eigen, Nederlandse versie van start: Wine Blogging Wednesday goes ! Dutch.

Iedere eerste woensdag van de maand leest het publiek voortaan op drie Nederlandse wijnblogs (en straks op andere die zich willen aansluiten) het verhaal over en achter de wijnen die WBW die maand bepalen. De blogs www.wijnkronieken.nl, www.wijnsuggestie.nl en wijnerij.web-log.nl geven het startschot. Ieder blog geeft dat verhaal in zijn eigen stijl. De wijnen zijn vrijwel altijd gemakkelijk te vinden bij de Nederlandse supers (van AH tot Aldi) of grootslijters (van Gall & Gall en Mitros tot Hema en Bijenkorf).

Als eerste journalist van de schrijvende pers ondersteunt Onno Kleyn WBW. Vandaag, 7 juni, bijt hij het spits af door een eetsuggestie bij de twee wijnen te geven in zijn rubriek de Volkskeuken in de Volkskrant.

Daarna is h! et woord aan de lezers, die aangemoedigd worden de wijnen n! aast elkaar te proeven in plaats van na elkaar. Ze kunnen ze combineren met hun favoriete gerecht(en) of met dat van Onno Kleyn. Hun oordeel kunnen ze kwijt in de 'comments' op de blogs.

Wijn wordt 'democratisch', van ons allen: iedereen die dat wil kan meedoen en reageren op de wijn en de oordelen van anderen. Liefst niet in onbegrijpelijk wijnjargon, maar recht voor zijn raap. Ieder in zijn eigen woorden.

De laatste woensdag van de maand geven de drie blogs een oordeel over al die commentaren én geven ze hun eigen oordeel over de wijnen. Het is het uur van de waarheid: wat vond Nederland van de wijnen? Dat oordeel wordt afwisselend door één van de deelnemende blogs geschreven, maar gepubliceerd op allemaal.

De woensdag daarop, weer de eerste woensdag van de maand, begint het spel weer van voren af aan. En zo wordt WBW hopelijk een instituut: the all bloggin! g wine lifestyle element of daily life. In gewoon Nederlands: we hopen dat blogs het oordeel over wijn gaan democratiseren en meer mensen zullen aanzetten tot kritisch proeven én het geven van hun oordeel. Zó komt er uiteindelijk betere wijn op de schappen.

Verder lezen: Lenndevours
http://lennthompson.typepad.com/lenndevours/wine_blogging_wednesday/index.html



Ingezonden persbericht