Politie Midden- en West Brabant

Twee doden bij verkeersongeval in Gilze

GILZE, 9 juni 2006

Verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers in Gilze

GILZE: Vanmiddag heeft omstreeks 15.05 uur op de kruising van de afrit van Rijksweg A-58 (bij Audax, afrit gezien vanuit Breda) met de Langenbergseweg een ernstig verkeersongeval plaats gevonden. Hierbij waren een vrachtauto van een Dongens bedrijf en een personenauto betrokken. De twee inzittenden van de personenauto, een man (bestuurder) en een vrouw (bijrijder) zijn bij het verkeersongeval om het leven gekomen. De 51-jarige bestuurder van de vrachtauto uit Sprang-Capelle bleef ongedeerd maar was hevig ontdaan. Hem wordt slachtofferzorg aangeboden.

Na de melding van het verkeersongeval werd groot alarm geslagen. Brandweer GilzeRijen, politie MW-Brabant, het Korps Landelijke Politie Diensten, GG & GD en Rijkswaterstaat gingen ter plaatse en hebben hulp verleend.

Vermoedelijk is de personenauto vanaf de afrit gekomen. Volgens de vrachtwagenchauffeur die vanuit de richting Rijen (vliegveld) kwam en over de Langenbergseweg richting Gilze reed, kwam de personenauto zonder te stoppen van de afrit de weg opgereden. Hij schrok daarvan en is vol op de rem gegaan. Tijdens het remmen heeft hij de personenauto met de voorkant van zijn auto vol in de linkerzijkant geraakt.

Tijdens het bergen van de slachtoffers door de brandweer werd de plaats van het incident met hekken afgeschermd. Een van de hulpverleners werd onwel en werd door de GG & GD uit voorzorg ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie MW-Brabant hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Noot redactie: De identiteit van de slachtoffers kan nog niet worden vrijgegeven, familie van de slachtoffers is nog niet in kennis gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk