Dienstenbond CNV

Principe akkoord CAO De Nederlansche Bank 2006-2007 09-06-2006

Op 6 juni jongstleden is tussen DNB en de CNV Dienstenbond en ander vakbonden een principeakkoord over de CAO voor 2006-2007 bereikt. Zoals gebruikelijk vormde de Algemene Bank-CAO het anker voor de arbeids-voorwaardenontwikkeling bij DNB. Daarom zijn de onderstaande afspraken van het principeakkoord gebaseerd op de Algemene Bank-CAO, die eind 2005 is afgesloten.

Looptijd
24 maanden (van 1 januari 2006 tot 1 januari 2008).

Loon
per 1 april 2006 een structurele salarisverhoging van 1,75% per 1 april 2007 een structurele salarisverhoging van 1,5% in juli 2006 eenmalig 1% van het salaris in principe bestemd voor levensloop

Levensloop "arbeidsvoorwaarden bij opname verlof" Bij opname van het levensloopverlof blijven bepaalde arbeidsvoorwaarden (personeelscondities, pensioenopbouw) nog maximaal 13 weken van kracht. Ook is geregeld hoe te handelen in geval van ziekte tijdens het levensloopverlof. In principe schort ziekte het levensloopverlof niet op. Wel zijn er hardheidsclausules opgenomen als door ziekte het doel van het levensloopverlof niet kan worden gerealiseerd.

Vakantieopname
In aanvulling op de reeds bestaande norm van minimale opname van drie weken vakantie in totaal (zie Personeelsgids): een minimale opname van twee weken aaneengesloten vakantie per jaar. Partijen beschouwen de recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie over het niet mogen afkopen van wettelijke uren als een verdere aansporing tot het daadwerkelijk opnemen van de vakantie-uren.

Naast bovengenoemde CAO-afspraken hebben partijen besloten tot het volgende:

Opstellen van leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dit zal worden gecombineerd met het recent uitgebrachte advies van de Commissie Gelijke Behandeling dat sociale partners in de periode tot 2 december 2006 de seniorenregelingen in verband met mogelijke leeftijdsdiscriminatie samen tegen het licht moeten houden.

toegankelijker maken van de teksten van de DNB CAO. Hierbij is van belang om de ontwikkelingen op dit gebied bij de Algemene Bank-CAO nauwlettend te volgen.

verhoging van de vakbondsbijdrage naar 10 per werknemer (DNB betaalt momenteel 6,50 per werknemer).

DNB maakt 4 per werknemer over aan de vakbonden ten behoeve van door hen gekozen solidariteitsprojecten.

Een aanbeveling om bij het inrichten van functies het arboconvenant van de algemene banken in acht te nemen. Dit convenant bevat punten die zijn gericht op het voorkomen van RSI en werkdruk. Wellicht ten overvloede wordt gemeld dat de DNB-regelingen inzake pensioen en ziektekosten die per januari 2006 zijn ingegaan, niet worden beïnvloed door de recente afspraken in de Algemene Bank-CAO.

Via e-mail kunt u aangeven of u met het bereikte principeakkoord wel/niet instemt. Gaarne vóór 22 juni as. reageren.

Nog even dit:
CNV Dienstenbond behartigt uw collectieve en individuele belangen bij DNB. Teneinde dit goed te kunnen doen en in dat kader een rol van betekenis te kunnen vervullen, dienen wij te beschikken over een brede achterban die ons van nuttige informatie, adviezen en wensen kunnen voorzien. Om dit te kunnen bereiken doen wij een beroep op u. Wellicht kunt u uw collegas van het nut van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond overtuigen. Uiteraard zijn wij graag bereid u bij uw inspanningen te ondersteunen of in overleg met u activiteiten te ontplooien om CNV Dienstenbond onder de aandacht van uw collegas te brengen. Verwijzing naar onze site: www.cnvdienstenbond.nl is ook een goede optie.

Indien wij in staat zijn om gezamenlijk het ledental te vergroten dan biedt dat voor u en ons meer perspectief om een groter invloed te kunnen uitoefenen en een beter resultaat te kunnen bereiken.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden. Geef daarom bijgaande nieuwsflitsen aan uw collega en maak hem/haar lid.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 023 - 5670684 of per e-mail: A.Kansouh@cnvdibo.nl