Dienstenbond CNV

Grote fusie Agis, Delta Lloyd en Menzis: Wat nu? 09-06-2006

Op 8 juni jongstleden is aan u aan uw collegas bekendgemaakt dat Agis, Delta Lloyd Zorg en Menzis gaan fuseren. CNV Dienstenbond maakt zich zorgen over deze ontwikkeling.

U zit nu midden in de reorganisatie bij uw bedrijf en nu komt er weer een fusie over heen. Een fusie die naar wij inschatten grote gevolgen voor de werkgelegenheid zal hebben. En voor de medewerkers, die zo gelukkig zijn om te blijven werken bij het grote fusiebedrijf, is het de vraag of er nog plezier in het werk zal zijn. De afstand tot de klant wordt naar onze mening alleen maar groter en de bureaucratisering wordt in de hand gewerkt, dus of het de voordelen oplevert, die de 3 organisaties schetsen, dat moeten wij nog maar afwachten. Per 1 oktober moet de samenwerking gestalte gaan krijgen.

Uiteindelijk zullen er 3 vestigingen, te weten Amersfoort, Enschede en Groningen overblijven. Bij zowel Agis als Delta Lloyd en Menzis is momenteel een Sociaal Plan van toepassing. Wij moeten het met de directies van die organisaties er over hebben of deze Sociale Plannen nog van toepassing zijn. Vooralsnog gaan wij daar wel van uit. Wij willen op korte termijn met de drie directies praten.

Om goed beslagen ten ijs te komen, wil CNV Dienstenbond ook met u en uw collegas praten.

Daarom komen wij dinsdag 13 juni 2006 naar u toe.

Wij zullen dan aanwezig zijn in:

Leeuwarden bij Agis om 16.00 uur in de kantine

Den Haag bij Delta Lloyd om 16.00 uur. De zaal zal intern door de kaderleden bekend gemaakt worden.

Medewerkers werkzaam bij Menzis zullen 14 juni a.s. door de werkgever op de hoogte worden gesteld. Na 14 juni zal de CNV Dienstenbond ook bij u langskomen.

Tevens zullen wij ook bij Agis, vestiging Amersfoort langskomen.

Als wij niet bij u op de locatie komen kunt u natuurlijk altijd uw vragen per mail aan ons stellen. U kunt dan terecht bij uw bestuurders Ahmed Kansouh (a.kansouh@cnvdibo.nl), Carmen Scheuneman (c.scheuneman@cnvdibo.nl), Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl) of Neoletta Poelgeest (n.poelgeest@cnvdibo.nl).

CNV Dienstenbond laat in ieder geval zien dat wij u en uw collegas serieus nemen.

U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega nog niet? Juist nu is dat nodig. Op die manier kunnen wij nog meer voor u en uw collegas betekenen. Geef hem of haar het meegestuurde extra exemplaar van deze info. Wij rekenen op u!

Komt u ook naar ons congres op 22 juni 2006. Zie ons maandblad Akkoord.