InBev

InBev rondt de overname af van Fujian Sedrin Brewery in China

InBev (Euronext: INB) kondigt aan dat ze de overname van Fujian Sedrin Brewery Co. Ltd. ('Fujian Sedrin') in China sneller dan aanvankelijk verwacht (eind 2006) heeft afgerond. Nu alle vereiste vergunningen zijn verkregen, is InBev Sedrin volledig gevestigd als 'wholly foreign owned enterprise' (WFOE). InBev betaalde RMB 5.886 miljoen (d.i. EUR 614 miljoen() voor een aandeel van 100% in Fujian Sedrin. Met deze overname versterkt InBev haar leidinggevende positie verder in Zuidoost-China.

Dankzij de versnelde afronding van deze transactie kan de groep InBev sneller dan aanvankelijk gepland voordelen halen uit synergieën. In combinatie met haar bestaande activiteiten in China wordt InBev met deze transactie een van de grootste brouwers in China met 36 miljoen hl verkochte volumes in 2005 en een leidinggevende positie in het welvarende Zuidoost-China.

InBev China is actief in 8 provincies: Guangdong, Hebei, Hubei, Hunan, Jiangsu, Zhejiang, Fujian en Jiangxi. Met deze overname wordt het merk Sedrin® wereldwijd het op vier na grootste InBev-merk op basis van volume.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte externe groei en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe® en Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2005 realiseerde InBev opbrengsten van 11,7 miljard euro. Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contactpersonen

Marianne Amssoms Philip Ludwig
VP Corporate External Communications VP Investor Relations Tel: +32 16 27 67 11 Tel: +32 16 27 62 43
Fax: +32 16 50 65-72 Fax: +32 16 50 62 43
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: philip.ludwig@inbev.com

( Op basis van een gedekte wisselkoers van ongeveer RMB/euro 9,57.