CD&V

Infofolder jobstudent komt te laat

Minister van Sociale Zaken Rudy Demotte heeft nu pas een brochure klaar over de toegelaten studentenarbeid. Nochtans vragen studenten én werkgevers al een tijdje om duidelijkheid over de ingewikkelde regels. De minister gaat hiermee in op de suggestie van CD&V-Kamerlid Roel Deseyn om een informatiecampagne te starten. Met de vakantie in zicht zal de minister zich wel mogen haasten om de folder te verspreiden.

Vorige maand besprak Roel Deseyn met minister Demotte de regels over de toegelaten studentenarbeid. Sedert eind vorig jaar mogen studenten nog maximaal 23 dagen werken in de maanden juli, augustus en september. In de rest van het jaar mogen ze nog eens 23 dagen aan het verlaagde tarief werken. Overschrijden ze die grens in één van de periodes, dan moet de werkgever voor alle gewerkte dagen de volledige sociale zekerheidsbijdrage betalen.

Deseyn wees toen op de verwarring bij zowel studenten, werkgevers en uitzendkantoren. Hij stelde voor om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Uiteindelijk ging minister Demotte alsnog in op deze oproep: deze week stelde hij in de Kamercommissie een brochure voor die alle misverstanden moet ophelderen.

De minister verklaarde dat hij de brochure wil doorsturen naar de gemeenschappen, die moeten zorgen voor een verdere verspreiding via de scholen. Met nog één maand te gaan voor het begin van de grote vakantie, lijkt dat een heel krappe timing.

Roel Deseyn: "Sedert ik de minister hierover ondervroeg word ik geregeld aangesproken over dit thema. De verwarring bij werkgevers en studenten is erg groot. Ook al omdat de regering ondertussen al een nieuwe regeling voorstelde die ten vroegste in 2007 zou besproken worden. De brochure van de minister komt dan ook niks te vroeg. Integendeel zelfs... Hopelijk bereikt deze folder de studenten nog op tijd.”

CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be