Ingezonden persbericht


Nieuwe wk raceschoenen brengen robert doornbos geen geluk op silverstone

SILVERSTONE, 09 JUNI 2006 - Op een zonovergoten Silverstone had Robert Doornbos vandaag niet het geluk aan zijn zijde. Mechanische problemen verhinderde hem om in de eerste sessie veel werk voor zijn Red Bull Racing team te verzetten. Hoewel Doornbos in de middagsessie goed op dreef was, bleek dit uur toch te kort om de verloren tijd 's ochtends volledig in te halen. Doornbos eindigde de vrijdag op de twaalfde positie met een snelste tijd van 1:23.140.

Doordat de meeste teams regelmatig testen op Silverstone werd de eerste vrije training tussen 11:00 en 12:00 uur lokale tijd grotendeels enkel benut door de derde rijders aangevuld met de Super Aguri's. Robert Doornbos kende in deze openingssessie weinig geluk. Een probleem met de stuurbekrachtiging en een fout in de software van de versnellingsbak zorgden ervoor dat de testcoureur van Red Bull Racing maar weinig ronden kon afleggen. Zonder een tijd op de klokken te zetten, legde Doornbos slechts negen ronden af waarna hij als 15e werd geklasseerd.

De middagsessie verliep voor Doornbos gelukkig wat voorspoediger. Nadat het team tijdens de lunch de problemen had verholpen, begon de 24-jarige Rotterdammer om 14:00 uur direct vol goede moed aan zijn overvolle programma. Na eerst een solide basis set-up te hebben gevonden voor zijn RB2, ging Doornbos aansluitend verder met het evalueren van de verschillende soorten Michelin banden. Na een vol uur testen bleef om 15:00 uur de teller voor Doornbos op 25 ronden staan, waarin hij met een snelste tijd van 1:23.140 genoegen moest nemen met de twaalfde positie.

ROBERT DOORNBOS: "Een lastige dag vandaag. Vanmorgen hadden we problemen met onze software en met de stuurbekrachtiging die het niet deed... of het alleen deed wanneer die dat zelf wilde. Gelukkig konden de jongens deze zaken tijdens de lunch oplossen, waardoor ik in de tweede sessie nog flink wat tijd kon goedmaken. Maar deze training bleek toch te kort om ons programma volledig af te ronden vandaag. Vooral de balans in de wagen is nog niet wat het zou moeten zijn. Hopelijk brengen mijn nieuwe oranje WK schoenen het Nederlands Elftal zondag meer geluk dan dat ze mij brachten vandaag!"

www.robertdoornbos.com