Groep Wilders


vrijdag, 9 juni 2006

De Telegraaf Koningin Beatrix wordt door veel Nederlanders op handen gedragen. Maar dat zij uit respect voor het islamitisch geloof geen handen schudde met mannelijke moslims, wordt haar kwalijk genomen. Het Tweede Kamerlid Geert Wilders ergerde zich blauw aan de koningin die onlangs bij een bezoek aan een moskee in Den Haag uit respect voor hun geloof geen handen schudde met de mannelijke islamieten. Van de 4870 deelnemers aan onze dagstelling stelt 71% dat het schudden van elkaars handen gewoon een kwestie van Nederlands fatsoen is en zij geven Wilders gelijk.
Enkele reacties: Wie hier wil wonen, moet zich aanpassen aan onze normen en waarden. Dat doen wij ook in het buitenland. Door zo te handelen doet de Koningin gewoon een concessie aan onze eigen basisprincipes.
Dit is een overbodige kniebuiging.
Premier Balkenende nam het daarentegen op voor de majesteit en roemde haar bindende kracht. Van onze respondenten roemt 37% deze vorm van bindende kracht.

Zorgwekkend
Het weigeren van een vrouwenhand door mannelijke fundamentalistische moslims is volgens veel Nederlanders het bewijs dat wij toegeven aan de eisen van radicale moslims. Volgens 79% worden daarmee de normen en waarden in ons land verkwanseld. Nog eens 68% betreurt het dat onze, op christelijke leest geschoeide normen en waarden, achteruit hollen. Het zijn vooral ouderen die zich daar grote zorgen over maken.
Uit onderzoek blijkt dat nu ook moslims in ons leger banden hebben met radicale groeperingen. 88% vindt dit een (bijzonder) zorgwekkende ontwikkeling.