RTL Group


RTL 7 deze zomer in de ban van WK
Acht cruciale live-wedstrijden en dagelijkse WK-editie 'Voetbal Insite'

RTL 7 is vanaf vrijdag 9 juni oranje gekleurd. De WK-zender van RTL Nederland komt met een dagelijkse editie van Voetbal Insite, die geheel gewijd is aan de Wereldkampioenschappen voetbal. Bovendien zendt RTL 7 op 20, 21, 22 en 23 juni elke dag live twee cruciale WK-wedstrijden uit. Het gaat daarbij om de doorslaggevende laatste poulewedstrijden. Wie gaat er verder in de strijd om de felbegeerde wereldtitel?

Boudewijn van Schaik, programmadirecteur van RTL 7, kijkt uit naar de aftrap: Dit zijn de wedstrijden waarin definitief wordt wie doorgaat naar de knock-out fase en wie zijn koffers kan pakken. Twee jaar geleden tijdens het EK was het in de poule van Nederland bijzonder spannend. Nederland moest winnen van Letland. Maar Tsjechië moest gelijktijdig ook van Duitsland winnen, om Nederland door te laten gaan. Oranje stond al snel voor en de Nederlandse kijker schakelde massaal over naar de Duitse televisie. Dat hoeft dit jaar niet meer, want beide wedstrijden zijn simultaan te zien op de Nederlandse televisie."

Verder komt Voetbal Insite, de voetbaltalkshow van RTL 7, vanaf vrijdag 9 juni zeven dagen per week met een speciale WK-editie. Vanuit de studio in Hilversum bespreken presentatrice Barbara Barend en analist Johan Derksen met een uitgebreide selectie van aansprekende gasten elke dag de actualiteiten van het wereldkampioenschap voetbal. Zo maken onder meer Gerald Vanenburg, Ernest Stewart, Rene van der Gijp, Jan van Halst, Huub Stevens, Rinus Israel, Ton Lokhoff en John Blankenstein hun opwachting. Hun gesprekken met Barend en Derksen worden afgewisseld met beelden van de eerder die dag gespeelde wedstrijden.

Uitzending: Voetbal Insite, WK-editie, dagelijks, vanaf vrijdag 9 juni, tussen 19.50 en 20.30 uur (vanaf 24 juni tussen 19.30 en 20.30 uur). Verder worden op 20, 21, 22 en 23 juni dagelijks twee WK-wedstrijden uitgezonden, tussen 16.00 en 18.00 uur, en tussen 21.00 en 23.00 uur.


---

-----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP