Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nieuwe gebiedsagent voor Scherpenzeel

Publicatiedatum: 9-6-2006 8:50:28

Femke van Lith is de nieuwe gebiedsagent van Scherpenzeel. Zij volgt Marten de Blecourt op, die een andere functie in de unit Noord heeft gekregen. Femke (28) is getrouwd en moeder van een zoon van 1 en 3. De goedlachse agente zegt haar gezin als belangrijkste hobby te zien, "... naast mijn werk natuurlijk!". Over de functie van gebiedsagent in Scherpenzeel is ze uitgesproken enthousiast. Het wordt alleen maar leuker, stelt ze desgevraagd.

Wat haar komst in Scherpenzeel betekent is duidelijk. Marten heeft de politiezaken in dit gebied keurig voor elkaar. Dat moet vooral zo blijven. Ik ga me daar ook voor inzetten. Zo was de onlangs gehouden feestmarkt bijvoorbeeld geweldig leuk om mee te maken. Van Lith zal ook veel zaken zelf aanpakken. Met name het persoonlijke contact dat ze met de bevolking kan onderhouden, waardeert ze enorm in de voor haar nieuwe functie.

Ervaren politievrouw
Met de komst van Van Lith naar Scherpenzeel krijgt het dorp een ervaren politievrouw. In 1996 is ze haar carrière begonnen in Amsterdam. Barneveld leerde ze vanaf 2001 beter kennen. Ik wilde wat anders. Politiewerk in een bij voorkeur niet stedelijke omgeving. De gelegenheid om daarvoor te kiezen deed zich voor in Barneveld. Een kans die ik toen met twee handen heb aangegrepen en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. De functie van gebiedsagent is nieuw voor Van Lith. Hoewel ze brede ervaring binnen de politie heeft, merkt ze nu al wat het betekent om gebiedsagent te zijn. Ik wordt nog meer betrokken bij ontwikkelingen in mijn gebied. Je leert meer en andere mensen kennen. Een boeiende ervaring."

Ambitie
Hoewel Femke zeker niet van zins is grote veranderingen door te voeren, heeft ze wel degelijk ambities in haar nieuwe functie. Ik zou graag het contact tussen de bevolking en de politie nog meer willen verbeteren. Ik ben er gewoon. En als ik er niet ben zijn er altijd collegas uit de unit die politiewerk kunnen verrichten in Scherpenzeel. Ik zou haast zeggen: Kom maar op! Daarbij, ik houd van persoonlijke contacten. Nu al krijg ik hele leuke reacties van inwoners uit de gemeente. Dus ik schat in dat dit helemaal goed gaat komen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221