Politie Friesland

Politieberichten van 9 juni 2006

Fryslân, 09-06-2006 o De politieberichten van donderdag 8 juni 07.00 uur tot en met vrijdag 9 juni 07.00 uur.

Joure: motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval
Een 19-jarige motorrijder uit Joure is woensdagmiddag bij een eenzijdig ongeval op de Haskerveldweg gewond geraakt. De jongen verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn motorfiets en belandde in de berm, waarna hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bureau Ongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Raerd: automobiliste gewond bij eenzijdig ongeval
Een 21-jarige automobiliste uit Leeuwarden is donderdagochtend bij een eenzijdig verkeersongeval op de Snitserdyk gewond geraakt. De vrouw raakte met de rechter wielen van haar auto in de berm. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur, sloeg over de kop en belandde uiteindelijk met de auto in de sloot. De vrouw kon zelfstandig het zwaar beschadigde voertuig verlaten. Ze werd met nek- en
schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: brand in bedrijfspand
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een brand in een opslagruimte achter een bedrijfspand aan de Einsteinweg. De brandweer kon niet voorkomen dat de opslagruimte en de auto die daarin stond verloren ging. Bij de brand kwam asbest vrij. Het terrein en de directe omgeving zijn afgezet. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: politie rolt hennepkwekerij op
De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Zenegroen een hennepkwekerij opgerold. Via het Meldpunt Misdaad Anoniem was bij de politie een melding binnengekomen dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning zou zijn. In de garage troffen agenten een hennepkwekerij aan met 240 planten. Op de zolderverdieping bevond zich ook een hennepkwekerij, maar daar was net geoogst. De apparatuur en de hennepplanten zijn in beslaggenomen en vernietigd. De 40-jarige bewoonster werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.