Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Meester Ben; Meester van het Jaar!

Amsterdam, 9 juni - Meester Ben Assema van de Overhaalschool in Krommenie mag zich sinds vandaag Meester van het Schooljaar 2005/2006 noemen. Op allerhande manieren overtuigden zijn leerlingen de Nationale Kinderkrant, initiatiefnemer van de wedstrijd, ervan waarom hun Meester absoluut de winnaar van deze juf / meester verkiezing moest worden.

"Het is echt ongelofelijk!"
De feestelijke uitreiking van de prijs vond gisteren om 10.00 uur plaats op OBS De Overhaal in Krommenie. Meester Ben kreeg naast de officiële oorkonde, een weekend of midweek voor 6 personen naar één van de Center Parcs parken in Nederland of België en een avondje uit naar The Lion King aangeboden. De meester was enorm verrast: "Ik had dit helemaal niet verwacht. Op dit moment gieren de zenuwen door mijn keel. Ik heb ook zoiets van " Waarom ik? Ik ben toch niet zo veel bijzonderder dan andere juffen en meesters?" Ik ben echt ontzettend trots op alle kinderen die op mij gestemd hebben."

Heel bijzondere meester
Meester Ben is een bijzondere meester. Een greep uit de inzendingen:

Jesse, Tim, Lars en Mees: Wij hebben meester Ben opgegeven. We hadden het al wel een beetje verwacht dat onze meester de meester van het jaar zou worden omdat de rap die we gemaakt hebben echt ontzettend goed is.

NB de rap is te zien en te beluisteren via: http://www.nationalekinderkrant.nl/nkk/winnaar_jufmeester_2006.php

Nout: Samen met mijn moeder heb ik de rap bedacht. We vonden dat we iets opvallends moesten maken en zo zijn we op het idee gekomen om de rap op te nemen met de hele klas!

Alle kinderen: We zijn heel erg trots dat onze meester Ben Meester van het jaar geworden is!!

Mega groot aantal inzendingen
De juf / meester van het jaar verkiezing is dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar ontving de Nationale Kinderkrant een kleine 20.000 inzendingen, waarmee kinderen op de meest creatieve en hartverwarmende manieren lieten weten waarom juist hun juf of meester de titel "juf of meester van het jaar" verdient.

Doelstelling "Juf Meester verkiezing van het jaar!" Doelstelling van de verkiezing is om kinderen de kans te geven hun juf of meester eens uitgebreid in het zonnetje te zetten. Annemieke Sijthoff: "Voor ons is deze verkiezing een manier om te laten zien hoe belangrijk juffen en meesters zijn voor kinderen. Het leukste aspect van de verkiezing vind ik het feit dat we kinderen volledig vrij laten om zelf te bedenken waarom hun juf of meester de verkiezing moet winnen."



Ingezonden persbericht