Ingezonden persbericht


LEKKERSTE BROOD VAN NEDERLAND VOLGENS SCHOOLKINDEREN: gebakken ei boterham

't Harde - 9 juni 2006. Leerling Rianne Land uit groep 7 van basisschool 'De Duif', heeft de nationale hoofdprijs gewonnen in de wedstrijd om het lekkerste brood van Nederland te bedenken (categorie bovenbouw). Het door deze leerling verzonnen recept 'gebakken ei boterham' is door bakkerij Fuite écht gebakken en aan alle kinderen uit haar klas uitgedeeld. De wedstrijd was onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt 2005. Bij de huldiging van deze winnaar is tevens bekend gemaakt dat meer dan 1.500 scholen met zo'n 350.000 leerlingen zich nu al hebben ingeschreven voor het Nationaal Schoolontbijt 2006 (oktober/november a.s.).

Op de menukaart die iedere leerling bij het Nationaal Schoolontbijt 2005 heeft gekregen, werden leerlingen opgeroepen om mee te doen aan de wedstrijd om het lekkerste brood van Nederland te bedenken. Door het insturen van een tekening, beschildering of knip- en plak creatie, konden leerlingen een zelf verzonnen recept insturen van het allerlekkerste brood van Nederland.

De wedstrijd was verdeeld in drie categorieën: onderbouw (groep 1 en 2), middenbouw (groep 3, 4 en 5) en bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Per categorie hebben echte bakkers bepaald wie het lekkerste brood van Nederland heeft bedacht. De lekkerste broden uit de andere categorieën waren 'choco-walnoot brood' en 'fruitbrood'.

Het Nationaal Schoolontbijt is in enkele jaren uitgegroeid tot het grootste ontbijtevenement van Nederland. In 2003 heeft Stichting Bakkerij Imago (SBI) het initiatief genomen voor het organiseren van een ontbijt op basisscholen. Met dit evenement willen de initiatiefnemers het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen en hun ouders/verzorgers. Bij de proef in het eerste jaar deden er nog 5 scholen mee, het afgelopen jaar bijna 1.100 scholen. In 2006 doen 1.500 basisscholen mee. SBI draagt dit jaar samen met het Voorlichtingsbureau Brood zorg voor het ontbijt van ten minste 350.000 schoolkinderen. SBI is een samenwerkingsverband van een aantal bakkerijen. Het Voorlichtingsbureau Brood is een organisatie die namens de Nederlandse bakkerijbranche de algemene communicatie over brood verzorgt (consumentenvoorlichting, collectieve broodreclame).

====

Meer informatie of beeldmateriaal voor de pers:
Marc Hinfelaar, 035 54 31 535 / 06 55 74 65 23
Foto vrij van rechten. Bronvermelding: Laura van der Linde