Time : 11:39:34
Date : 09 June 2006
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Nieuwe voedingstrends: een modeverschijnsel?
Gezonde voedingsgewoonten verminderen het risico op chronische ziekten zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, enz. Meer en meer mensen worden zich daarvan bewust en willen actief hun levenskwaliteit verbeteren, maar daarbij stuiten ze vaak op vragen zoals: wat houdt gezond eten precies in? Voor welke bevolkingsgroepen gelden er specifieke aanbevelingen? Wie heeft vitaminesupplementen en functionele voeding nodig? Waarop moet men letten bij het lezen van etiketten? Al die vragen krijgen een antwoord in de brochure 'Nieuwe
voedingstrends: een modeverschijnsel?' van de dienst Gezondheidspromotie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

De actieve voedingsdriehoek als uitgangspunt

Om gezond te zijn en te blijven, heeft het lichaam nood aan een breed gamma van voedingsstoffen. Om al die voedingsstoffen voldoende gevarieerd en in de ideale hoeveelheden in te nemen, kunt u terugvallen op de actieve voedingsdriehoek. Een persoon in goede gezondheid, die eet volgens de principes van de driehoek, heeft normaal gezien geen voedingssupplementen nodig.

Vitaminesupplementen en functionele voeding

In bepaalde levensfasen heeft het lichaam nood aan specifieke voeding. Zo hebben zuigelingen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, senioren en sporters specifieke noden die in de brochure worden toegelicht. Voedingssupplementen kunnen nuttig zijn in geval van tekorten of verhoogde behoeften, terwijl functionele voedingsmiddelen (zoals bv. probiotica, prebiotica, plantensterolen, enz.) van pas kunnen komen in situaties waarbij klassieke diëten geen oplossing bieden. Overleg steeds met uw arts!

Een gevaarlijke trend: we eten te vet!

Overgewicht en obesitas nemen in onze westerse samenleving steeds grotere proporties aan. Belgen, bijvoorbeeld, eten niet alleen te vet, maar bovendien ook te veel 'ongunstige' verzadigde vetten. Uitkijken bij wat u koopt, is dus de boodschap. De brochure vertelt hoe u etiketten kunt ontcijferen en verborgen vetten kunt ontdekken. Daarnaast krijgt u ook talrijke tips om minder vet te eten.

Meer info?

De brochure 'Nieuwe voedingstrends: een modeverschijnsel?' is gratis te verkrijgen in bepaalde plaatselijke ziekenfondskantoren en bij de dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel. Tel.: 02-778.92.11. - Fax: 02-778.94.04.
E-mail: gezondheidspromotie@mloz.be, website: http://www.mloz.be.

In geval van publicatie willen wij graag een exemplaar toegestuurd krijgen. Alvast bedankt!

URL: http://www.mloz.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR