Time : 12:22:43
Date : 09 June 2006
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Genkse binnenvaarthaven vernieuwt en breidt uit !

De Haven van Genk gaat de komende jaren aanzienlijk investeren in nieuwe infrastructuur, in een ruimer dienstenaanbod en in grotere internationale bekendheid. In zijn nieuwe businessplan maakt het Limburgse havenbestuur onder meer acht miljoen euro vrij om tegen medio 2007 zijn bulk- en stukgoedterminal volledig te renoveren. Bovendien rekent het ambitieuze plan op een jaarlijkse groei van maar liefst twintig procent extra binnenvaartcontainers.

Totaalpakket en voortrekkersrol
Naast de investeringen in kaaimuren en kranen opteert de binnenvaarthaven resoluut voor een uitbreiding van zijn dienstenaanbod. Volgens directeur Paul Cornelissen wil de haven van Genk zich niet langer tot voor- en natransport in de richting van zeehavens beperken. 'Het uitbouwen van onze rol als transportorganisator is een absolute prioriteit voor de komende maanden. We willen meer en meer zelf ladingen aantrekken, en onze klanten - al dan niet via partnerships met andere spelers - één totaalpakket aanbieden.'

Een andere pijler in het nieuwe businessplan is dat Genk tegen 2007 naar erkenning als internationale logistieke poort streeft. Cornelissen: 'Die term komt uit het Limburgplan en het spreekt vanzelf dat wij daarbij een voortrekkersrol spelen. Uit studies blijkt dat onze regio een van de hotspots is voor de vestiging van internationale distributiecentra. Alleen moeten we onze troeven nog beter uitspelen. Op dat vlak biedt het Limburgplan mooie kansen: het wil alle regionale krachten bundelen op het vlak van promotie, logistieke opleiding en vorming.'

Lonken naar Zeebrugge
De voorbije weken kreeg de havendirectie alvast positief nieuws van Ford Genk. De Limburgse autobouwer mag de nieuwe modellen S-Max en Galaxy produceren en laat dus flink wat extra onderdelen overvaren. Daarnaast verwacht de Limburgse binnenvaarthaven veel van de grote rederijen die zich in Zeebrugge hebben gevestigd: in afwachting dat de nieuwe spelers op kruissnelheid komen, heeft Genk de wekelijkse binnenvaartverbinding met Zeebrugge van één naar twee keer per week opgetrokken.

Meer weten? In BinnenVaart, het tweemaandelijks magazine van Promotie Binnenvaart Vlaanderen, vindt u een exclusief interview met Paul Cornelissen, directeur van de Haven van Genk. Download het nieuwe juninummer op www.binnenvaart.be, waar u meteen ook een gratis abonnement kunt aanvragen op dit sectorblad.

Promotie Binnenvaart Vlaanderen? PBV is een onafhankelijke vzw die de verschillende spelers vertegenwoordigt die betrokken zijn bij het (recreatief en professioneel) vervoer over de Vlaamse binnenwateren.

Fotomateriaal nodig? Surf naar www.binnenvaart.be en klik door naar de rubriek pers.

Voor meer informatie, contacteer:
Mevrouw Christa Kellens
GSM: 0477/49 70 82

URL: http://www.binnenvaart.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL