Hulpverlening Gelderland Midden

Korte felle brand in bovenwoning
---

PERSBERICHT
8 juni 2006

EDE Afgelopen nacht heeft een korte felle brand gewoed in een kamer boven een winkel voor motorfietsen aan de Bospoort te Ede. De Edese brandweer heeft de uitslaande brand bestreden met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Uit de melding kon de centralist van de alarmcentrale opmaken dat het om een kamer zou gaan waarvan de bewoners al buiten waren. Er is bij dit incident niemand gewond geraakt.

Rond 3 uur kreeg de brandweeralarmcentrale de melding via het alarmnummer 112 binnen. Het zou een studentenhuisvesting boven de winkel betreffen. Bij aankomst van de brandweer bleken de bewoners op tijd te zijn gealarmeerd door de aangebrachte rookmelders. Hierdoor konden zij allen op tijd het pand verlaten.

De brandweer van Ede heeft middels de inzet van 15 brandweermensen en een drietal brandweervoertuigen de omvang van de brand weten te beperken tot de keuken waar de brand mogelijk is begonnen. Waardoor de brand is ontstaan wordt door de politie onderzocht. Het winkelpand heeft voornamelijk lichte waterschade opgelopen. Andere kamers in het pand hebben rook- en roetschade.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 09-06-06 15:48
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl