Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Moordrecht, 1 juni 2006

De Schakel en de Zonnebloem kleuren Moordrecht geel

De tuingroep van activiteitencentrum de Schakel in Moordrecht helpt de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem om Moordrecht geel te kleuren met zonnebloemen door het planten van zonnebloemzaadjes. Deze zaaiactie maakt deel uit van de kleurrijke landelijke campagne van de Zonnebloem om het bezoekwerk van de vereniging in de schijnwerpers te zetten. De organisatie streeft ernaar om de zonnebloemen in de week voor Nationale Ziekendag (zondag 10 september) te laten bloeien, zodat vrijwilligers de bloemen op deze dag bij hun gasten kunnen brengen.

Het planten van de zaden vindt plaats op vrijdag 9 juni om 11.30 uur in de tuin van activiteitencentrum de Schakel. De zaden verdwijnen overigens niet alleen in de grond; de zaaiactie start met het oplaten van gele zonnebloemballonnen, waaraan een zakje met zonnebloemzaden is geknoopt.
Bent u nieuwsgierig naar het verloop van de groei van de zonnebloemen, dan nodigt de tuingroep u van harte uit om tijdens het groeiproces eens binnen te lopen.

Steentje bijdragen
Activiteitencentrum de Schakel is blij om op deze wijze een steentje te kunnen bijdragen. Deze actie is voor het centrum bovendien een mooie gelegenheid om meer bekendheid te geven aan het werk van cliënten. Ook de andere groepen van de Schakel laten graag hun werk zien. Zo houden de groepen 'Keramiek' en 'Papier' een expositie in de plaatselijke bibliotheek. Daarnaast is de Schakel bezig met het opzetten van een kleinschalige boodschappenservice. Deze service is bedoeld voor ouderen in het dorp die nu moeilijk zelfstandig boodschappen kunnen doen.

De Schakel
De Schakel biedt werk en dagopvang aan mensen die door hun handicap niet aan bod komen op de reguliere arbeidsmarkt. Elke cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen. Er zijn verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen karakter, producten en werkvormen. In de tuingroep leren cliënten (aspecten van) het hoveniersvak. Een kleine groep cliënten onderhoudt tuinen in de omgeving.

Gemiva-SVG Groep
De Schakel is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim drieduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.