Forumdebat: 'Governance and Democracy in Venezuela'

Vrijdag 9 juni 2006 18:00 uur in Felix Meritis, te Amsterdam

AMSTERDAM, 20060524 -- De stichting Multicultureel Viva Venezuela organiseert op vrijdag 9 juni 2006 een forum in de Teekenzaal van Felix Meritis in Amsterdam van 18:00 tot 22:30 uur. Adres: Keizersgracht 324. 1016 EZ, Amsterdam. Deelname is gratis. Voorafgaand aan de bespreking van de onderwerpen, wordt de documentaire vertoond: "De lijst, een bevolking onder verdenking". Een verhaal over het vernederende proces van politieke discriminatie en hoe dit nog steeds voortduurt (Engels ondertiteld).


Het centrale thema van het forumdebat draait om de 'Governance and Democracy in Venezuela' en de gevolgen ervan voor Latijns Amerika. Het doel is ruimte te creëren voor analyse en bezinning over de noodzaak van steun aan de democratisering. Een democratie waarin de rechtsstaat een centrale plaats heeft en die gebaseerd is op de principes van het staatsrecht. De volgende thema's willen we daarbij bespreken:
- Politieke segregatie en Democratie in Venezuela
- De relaties tussen Cuba-Venezuela en hun invloed in Latijns Amerika.

Prominente sprekers uit Venezuela in Nederland, zullen over deze actuele thema's vanuit hun eigen perspectief en ervaring aan het woord komen:
- Dr. Adolfo R. Taylhardat, voormalig ambassadeur bij onder andere de V.N., de Europese Unie, het Internationaal Atoomenergie Agentschap en Cuba;
- Dhr. Roberto Smith, voormalige ambassadeur bij de Europese Unie, voormalige minister van Verkeer en Communicatie en oprichter van de Nationale Commissie van Telecommunicatie (CONATEL).
- Dr. Carlos Vecchio, advocaat en professor van de "Metropolitaans Universiteit van Venezuela" en van de "Nationaal School van Belastingdienst" en stichter, lid en vertegenwoordiger van de Venezolaanse vereniging 'Ciudadanía Activa'.
- Dhr. Oscar Lucien, onderzoeker, regisseur en professor van de faculteit der letteren en onderwijs van de "Universiteit Centraal van Venezuela" en oprichter, lid en vertegenwoordiger van de Venezolaanse vereniging 'Ciudadanía Activa'.
- Dhr. Kees van Kortenhof, voorzitter van de Nederlandse stichting Glasnost in Cuba.

En het debat zal onder leiding staan van mevrouw Teresa Weersma-Haworth, zij is deskundige met specialisatie het Centraal Amerikaans en Caribisch gebied wat betreft de sociale ontwikkeling. Presentaties en discussies worden in het Engels gevoerd.

Programma:
18.00 uur Ontvangst.
18.15 uur Welkomstwoord.
18.20-19.00 Vertoning film 'De lijst, een bevolking onder verdenking'
19.00-20.00 Sprekers.
20.00-20.15 Pauze.
20.15-21.00 Sprekers.
21.00-21.45 Forumdiscussie.
21.45-22.00 Afronding van het programma.
22.00-22-30 Borrel.

Aanmelding

De stichting stelt uw aanwezigheid zeer op prijs en verzoekt u om de datum 9 juni a.s. nu reeds in uw agenda te reserveren. Ook wordt het op prijs gesteld wanneer u zich aanmeldt via 013-34634439 of event@vivavenezuela.nl

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiering van NCDO