Oranje leeuwen standbeelden schilderen en veilen voor goede doel

Leeuwen bij entree? Leeuwenklokfontein? Kunst voor goed doel naar keuze

NEDERLAND, 20060609 -- Standbeelden van twee liggende oranje leeuwen, prijzige poortwachters als ultieme en zeer exclusieve -in serie genummerde- oranje uiting : oranjeleeuwen.nl stelt onbewerkte leeuwen beschikbaar (alsmede 1 duo in brons) voor kunstenaars en goede doelen. De beschilderde creaties zullen ten bate van een goed doel naar keuze (suggesties welkom) op internet geveild worden. Het www.oranjeleeuwen.nl Inityiatiefnemer Joost van Hamelen: " overal waar ik rij op straat (de samen 500 kg zware beelden staan op een platte aanhanger) gaan de duimen omhoog en glimlachen de mensen".


De ontwikkeling van de "Leeuwenklokfontein" verloopt volgens plan : gemeenten of vastgoedbedrijven kunnen opteren voor de 'leeuwenklokfontein' : rondom de fontein (die de tijd aangeeft door vanuit de denkbeeldige wijzers het water omhoog te spuiten) kan men zitten: op alle 'hele uren' van deze geheel oranje fontein zijn een duo poortwachters cq oranje leeuwen te vinden. Deze verbinden de rondgang van 'ontmoeten, tijd en verstrooiing' met bankjes.

De leeuwen-standbeelden zijn reeds in productie (in een beperkte exclusieve genummerde oplage) en worden in beton gegoten middels een malvan plusminus 250 kilo per stuk , en zijn ook in andere kleuren te verkrijgen. Samen kosten ze 1400 euro-incl bezorgen-: een zeer exclusieve aanbesteding in de oranje-hype : deze beelden gaan generaties lang mee.