Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

1. IJsselland
2. Communicatie & Voorlichting

Zwolle, 10 juni 2006. 19.30 uur

Een dode en vijf gewonden bij aanrijding op de N348 'Raalteweg'.

Op zaterdag 10 juni 2006, rond 16.00, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de N348, (Raalteweg, tussen Raalte en Wesepe) waarbij 1 dode en vijf gewonden zijn gevallen.

Een personenauto die bestuurd werd door een 23 jarige inwoner uit Marienheem reed over de Raalteweg, komende van Raalte en gaande in de richting van Wesepe. Zonder aanwijsbare oorzaak geraakte deze bestuurder op de linkerrijbaan en kwam frontaal in botsing met een tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 44 jarige inwoonster uit Raalte. De bestuurster vervoerde in haar auto vier kinderen in de leeftijd van 10 jaar. Gezien de grote schade heeft de brandweer alle slachtoffers uit hun beschadigde auto moeten bevrijden.

De 23 jarige inwoner uit Marienheem overleed ter plaatse. De bestuurster uit Raalte en de bij haar inzittende vier kinderen raakten ernstig gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis zowel in Deventer en in Zwolle. Allen verkeren buiten levensgevaar.

Gezien de grote materiele schade en de zorg voor de slachtoffers was de rijbaan van de Raalteweg van 16.00 uur tot 19.00 uur voor al het verkeer afgesloten.

Einde Persbericht

Met.vr. gr.
Mengs Gerritsen.
Voolichting Politie IJsselland.

Piket 038 - 4963891

---- --