Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / VOORAANKONDIGING

WILDzoekers Festival in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

WILDzoekers Festival: maak dat je buiten komt!

Op 10 en 11 juni 2006 vindt in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij IJmuiden/Haarlem het WILDzoekers Festival plaats. ZoŽn 3.000 jongens en meiden uit heel Nederland leven zich dit weekend uit in de natuur samen met hun broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen. Het WILDzoekers Festival wordt georganiseerd door WILDzoekers, de natuurclub van Nederland voor jongens en meiden van 8 tot 16 jaar.

Feesten in de duindisco, je uitleven op een natuurmodeshow, je suf speuren tijdens een geocaching tocht, de meest irritante vogelgeluiden opsporen, nachtvlinders lokken met verschillende soorten stroop, de hoogste klimmuur van Europa beklimmen, vleermuizen spotten met de batdetector of meedoen aan de "beste spotter" wedstrijd: dat kan allemaal tijdens het WILDzoekers Festival. Het WILDzoekers Festival is bere-gezellig en propvol actie: de hele dag kun je aan avonturen meedoen. Er is voor iedereen wat te doen: of je nou enthousiast wordt van superzeldzame vleermuizen of dé expert van Nederland op het gebied van springkussenspringen.

Martine Kruider, bekend van Nieuws uit de Natuur, zal op zaterdag 10 juni om 13.00 uur de kick-off van het Festival doen. Het WILDzoekers Festival is voor iedereen vrij toegankelijk.

Data : zaterdag 10 en zondag 11 juni 2006 Aanvang : 10 juni 13.00 uur
Afsluiting : 11 juni 17.00 uur
Locatie : Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ingang Duin en Kruidberg Vervoer : bij voorkeur met openbaar vervoer, beperkte parkeerruimte beschikbaar bij het Nationaal Park

Over WILDzoekers:
WILDzoekers is dé natuurclub voor jongens en meiden van 8 tot 16 jaar. WILDzoekers is een initiatief van Vereniging Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, De Vlinderstichting, SOVON Vogelonderzoek Nederland, Zoogdiervereniging VZZ, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie en Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie

Voor de redactie: Meer informatie over het WILDzoekers Festival of beeldmateriaal gebruiken? Neem contact op met WILDzoekers: Astrid van den Broek, astrid@wildzoekers.nl (tel. 0317-424224 of mobiel 06-49122713) of Karen Buitelaar kmbuitelaar@totenmet.nl (mobiel 06-51233916)
4450C4EE-09AB-08FF7F.doc © Wildzoekers 2006 1 - 1

---- --