Groot aantal artiesten treedt op bij Pop4Kids on tour

Cliniclowns nederland

Pop4Kids on tour: popconcerten voor zieke kinderen door CliniClowns en Energy4All

Pop4Kids on tour is een serie popconcerten voor kinderen met een ziekte of beperking op 7, 10 en 14 juni in Nijmegen, Beilen en Uitgeest. Pop4Kids is een initiatief van Stichting CliniClowns Nederland en de Stichting Energy4All. Met dit evenement willen CliniClowns Nederland en Stichting Energy4All kinderen met een ziekte of beperking extra afleiding en plezier bieden. Hen gewoon weer even kind laten zijn door hen samen met gezonde kinderen iets te laten ondernemen wat kinderen graag doen, zoals naar een popconcert gaan!

Pop4Kids on tour
Na de succesvolle editie van 2005 in Nijmegen, gaat Pop4Kids dit jaar 'on tour' naar Nijmegen, Beilen en Uitgeest. Om zo meer kinderen van 8 tot 14 jaar met een ziekte of beperking te laten genieten van een popconcert. De kinderen worden uitgenodigd in samenwerking met een aantal zorginstellingen uit de drie regio's en Stichting de Opkikker. Bekende Nederlandse (pop)artiesten zorgen voor spectaculaire optredens tijdens het popconcert. Alle artiesten doen belangeloos mee aan Pop4Kids.

Bekende artiesten
Tijdens Pop4Kids on tour vinden op de drie locaties spectaculaire optredens plaats van onder andere Party's Cool, Bo & Monica, Ian van Dahl, Brace, Gio, Topstars, Jewelsz & Spikesz, Kus en Jim. Ook zijn de CliniClowns aanwezig die zorgen voor extra afleiding en plezier.

Waar en wanneer?
woensdagmiddag 7 juni in The Matrixx in Nijmegen;
zaterdagmiddag 10 juni in Skopje in Beilen;
woensdagmiddag 14 juni in Bob's Party Palace in Uitgeest.

www.pop4kids.nl
Rondom Pop4Kids on tour is een internetsite met alle informatie voor ouders en kinderen over het popconcert.

Stichting Energy4All geeft energie
De Stichting Energy4All ondersteunt het werk van het Nijmegen Centre for Mitochondrial Disorders (NCMD). Het NCMD is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum St Radboud Nijmegen waar aandacht wordt besteed aan de zorg voor patiënten met een stoornis in de energie-stofwisseling. Ernstige spierzwakte en inspanningsklachten zijn bekende klachten die deze patiënten ervaren. Het is een ziekte die zich kenmerkt door 'wel willen, maar niet kunnen'. Er is geen behandeling voor deze groep van ziekten. Het NCMD wil meer aandacht en steun voor deze groep van weesziekten en wil daarmee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een medicijn voor deze patiënten. Energie moet voor deze patiënten beschikbaar komen: Energy4All!

CliniClowns is er voor álle kinderen met een ziekte in Nederland CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Ineens hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Villa Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Noot voor de redactie