Frits Barend: 'Duitsland toch nog in moeilijke poule'

The pr factory b.v.

Persbericht
17 Mei 2006

Frits Barend: 'Duitsland toch nog in moeilijke poule'
Poule-indeling voor het WK Amsterdam bekend; Nederland loot gunstig.

In een sfeervolle ambiance heeft Frits Barend gisteravond de loting verricht voor het WK Amsterdam, het multiculturele voetbalevenement dat plaatsvindt op 10 juni in Amsterdam. Tijdens deze loting werd duidelijk welke 32 teams tegen elkaar strijden en in welke poule zij dit gaan doen. In het futuristische Living Tomorrow in Amsterdam zagen de aanwezige bondscoaches hoe Frits Barend Duitsland toch nog in een pittige poule wist te manoeuvreren. Verliezend finalist van 2005 Nederland lijkt gunstig geloot te hebben. Titelverdediger Suriname krijgt het een stuk zwaarder.

Het WK Amsterdam heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een groot en kleurrijk festijn met voetbal, muziek, optredens, eten en meer. Sinds de start van het WK Amsterdam in 2000 heeft Duitsland nog nooit deelgenomen. Vanwege het echte WK in Duitsland mocht dit land dan ook niet ontbreken in deze editie van het WK Amsterdam. Duitsland werd in poule C gekoppeld aan het sterke Spanje en Irak en het fysieke Armenië. Een zware poule voor de debutant. WK Amsterdam-liefhebber Frits Barend haakte hier lustig op in:'Duitsland zit dus toch nog in een moeilijke poule dit jaar en wij hebben het nog eerlijk gedaan ook'. Dit met een knipoog naar de loting van het WK Duitsland waarin Duitsland wel in een heel gemakkelijke poule kwam en er vermoedens ontstonden van manipulatie. Overigens werd de bondscoach van Duitsland met een luid applaus ontvangen. Dit geeft dan ook de goede sfeer aan die dit Wereldkampioenschap met zich meebrengt.

De Poules
In poule E lijkt Nederland gunstig uit de loting gekomen. Zij strijden tegen Chili, Noorwegen en Angola om een plek in de kwartfinales. In poule B heeft titelverdediger Suriname het echter een stuk zwaarder. Zij treffen Eritrea, Marokko en Afghanistan. Poule A is ook erg sterk bezet met Brazilië, Nepal, Portugal en Iran. Pikant is poule D, waarin op 10 juni Argentinië het opneemt tegen Ivoorkust. Deze wedstrijd staat ook op 10 juni in Duitsland tijdens het 'echte'WK op het programma. Aruba en Bosnië-Herzegovina complementeren de groep.
Groep G bestaat uit vier swingende Afrikaanse landen; Kaap Verdië, Senegal, Ethiopië en Ghana. Dat belooft dan ook veel feest langs de lijnen.

WK Amsterdam: topvoetbal en wereldcultuur
Tijdens WK Amsterdam strijden 32 teams van verschillende in Nederland wonende nationaliteiten om de titel Wereldkampioen van Nederland. Naast het voetbal is er plaats voor optredens van diverse artiesten, laten bekende straatvoetballers hun trucjes zien, is er eten en drinken uit diverse culturele keukens en swingen supporters in de parade er op los.

Het WK Amsterdam wordt ondersteund door een prominent comité van aanbeveling met Job Cohen, Humberto Tan, Henk Spaan, Frits Barend, Barbara Barend en Matthijs van Nieuwkerk.

Meer informatie over het WK Amsterdam is te vinden op www.wkamsterdam.nl

Het WK Amsterdam: Unlimited Football, Food and Fun!