Ingezonden persbericht


Datum: 22 mei 2006

Persuitnodiging:

Succesvol verkeersveiligheidsproject 'Veilig op Weg. Zorg dat je gezien wordt!' bestaat 10 jaar

Transport en Logistiek Nederland (TLN) nodigt u graag uit voor de feestelijke viering van het 10-jarig bestaan van het verkeersveiligheidsproject 'Veilig op Weg. Zorg dat je gezien wordt!' op zaterdag 10 juni 2006 in familiepark 'Drievliet' in Den Haag.

Programma
12.30 uur : Ontvangst genodigden
13.00 uur : Korte speeches algemeen voorzitter TLN Mich van der Harst, minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs en Veilig Op Weg voorzitter Frank Oomen 13.30 uur : In theater spectaculaire opening door minister 13.45 uur : Kidsquiz Veilig op Weg met prijzen zoals een Giant Zoop of WK-fiets en een Olympus digitale camera
14.00 uur : Optreden Flex-0-Phonik met rap over de vuistregels van Veilig op Weg 14.15 uur : Optreden Chipz
14.45 uur : Napraten met genodigden
15.30 uur : Einde programma

De spectaculaire act bestaat uit een optreden van een illusionist die de minister zal uitnodigen voor de openingshandeling.

Lustrumprogramma op vijf verschillende attractieparken Het 10-jarig bestaan van 'Veilig op Weg' wordt deze zomer groots gevierd op vijf verschillende attractieparken op de volgende data en locaties:
· 10 juni bij Drievliet in Den Haag met Chipz en Tamara van Nickelodeon
· 17 juni bij het Land van Ooit in Drunen met Elize
· 29 juni bij de Linnaeushof in Bennebroek met Djumbo
· 3 juli bij Walibi in Biddinghuizen met Djumbo
· 16 september in Verkeerspark Assen met Chipz

Het programma zal op alle vijf attractieparken plaatsvinden in de speciale theaters die ruimte bieden aan honderden kinderen. Het programma wordt steeds afgesloten met een spetterend optreden van bekende kidsartiesten en zal steeds bestaan uit de volgende onderdelen die door presentator Rob Ronalds ludiek met elkaar worden verbonden: een korte quiz in teken van Veilig-op-Weg met prijzen zoals 5 Giant Zoop of WK fietsen en 15 digitale camera's van Olympus; een rapoptreden van Flex-0-Phonik met een nieuwe Veilig-op-Weg rap. In samenwerking met Nickelodeon wordt het lustrumfeest met 3 TV programma-items en via www.nickelodeon uitgebreid onder de aandacht gebracht. 'Veilig op Weg. Zorg dat je gezien wordt!: een uniek project De Kring van Jonge Ondernemers (KJO) van Transport en Logistiek Nederland startte in 1996 het project 'Veilig op Weg. Zorg dat je gezien wordt!'. Veilig op Weg is gericht op kinderen in het basisonderwijs in Nederland met als doel hen te leren veiliger om te gaan met vrachtauto's en andere grote voertuigen in het verkeer. Het is een project van de branche en door de branche, omdat het wordt uitgevoerd door transportondernemers zelf. Met veel inzet maken zij in hun vrije tijd kinderen vertrouwd met vier vuistregels die eraan bijdragen dat kinderen veilig en bewust kunnen omgaan met vrachtauto's en andere grote voertuigen in het verkeer. In 2003 is Transport en Logistiek Nederland een samenwerking aangegaan met 3VO. Hierdoor hoopt Veilig op Weg nog meer kinderen te bereiken en te zorgen voor een eenduidige en goede voorlichting. Veilig op Weg kan rekenen op een zeer grote steun van vrijwilligers. Tientallen mensen zetten zich belangeloos in voor dit project. Daarnaast is de vorm van het project uniek: een kant-en-klaar product, de scholen hoeven niets zelf te regelen!

Sponsors 'Veilig op Weg': DAF Trucks NV - DAF Nederland, Energiemaatschappij BP, Randstad Transport, VTL Opleiding & Training, Van Vliet Trucks BV, RAI Vereniging en TVM verzekeringen sponsoren gezamenlijk ' Veilig op Weg'.

Sponsoring project Veilig op Weg 10 jaar: Olympus en Giant.

Kijk voor meer informatie op www.veilig-op-weg.nl of www.nickelodeon.nl (via button prijsvragen).

Voor elke feestlocatie zijn perskaarten beschikbaar. Verzoek aan de pers is om zich vooraf aan te melden bij de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of via evorenkamp@tln.nl.