Ingezonden persbericht


persbericht

'Kies voor een levende zee'-weekend in themapark ecodrome zwolle

Gratis entree voor kinderen die als haai of vis geschminkt zijn

Zwolle, maandag 29 mei 2006 - Op zaterdag 10 en zondag 11 juni organiseert het regioteam Zwolle/Kampen van het Wereld Natuur Fond (WNF) samen met Ecodrome Zwolle het 'Kies voor een levende zee'-weekend. Kinderen die als haai of vis geschminkt zijn, krijgen tijdens dit weekend gratis toegang tot het themapark.

Tijdens het weekend van 10 en 11 juni staat in Ecodrome Zwolle de landelijke campagne 'Kies voor een levende zee' van het Wereld Natuur Fonds (WNF) centraal. Met deze campagne wil de natuurbeschermingsorganisatie bij consumenten, politici en het bedrijfsleven aandacht vragen voor de schoonheid van de natuur onder water en de bedreigingen daarvan, zoals overbevissing en bijvangst. Kinderen krijgen - indien zijn als haai of vis zijn geschminkt - gratis entree tot Ecodrome Zwolle.

Activiteiten
Tijdens het weekend is er van alles te doen in Ecodrome Zwolle. Kinderen kunnen een button maken, een haaien-quiz doen en kleurplaten maken. Er is een grabbelton en kinderen kunnen zich alsnog laten schminken, hun (geschminkte) portret laten tekenen en een oorkonde verdienen. Verder vinden zij in de speciale 'Leven in zee'-zaal een (vis-)informatiestand met veel informatie over de campagne en andere activiteiten van het Wereld Natuur Fonds. Indien de bezoekers een haai kopen als souvenir in de winkel van Ecodrome Zwolle, leveren zij een extra bijdrage aan de campagne. Ecodrome Zwolle schenkt de helft van het aankoopbedrag van iedere haai aan de campagne van het Wereld Natuur Fonds.
---