Gemeente Halderberge


Gemeentelijke deelname tv-reisprogramma rtl4 (1 juni 2006)

Gemeente is visitekaartje inwoners

De gemeente Halderberge neemt deel aan het reisprogramma van RTL4 Bestemming Nederland.

Het reisprogramma van RTL4 biedt een overzicht aan onderwerpen en toeristische attracties die betrekking hebben op een vakantie in eigen land.

Met de deelname aan het reisprogramma wordt gewerkt aan een grotere naamsbekendheid van Halderberge met zijn omgeving en bezienswaardigheden als verdere uitbouw van de gemeentelijke promotie met de toeristische gids hartelijk Halderberge. Naast Halderberge nemen onder meer ook de gemeente Etten-Leur en de Efteling deel aan deze aflevering.

Bestemming Nederland van RTL4 is een reisprogramma waarin elke week in een andere regio in ons land bijzondere plekken worden ontdekt. Elke uitzending begint met de aankomst van drie presentatoren die elk apart er op uittrekken. Zo ook in Halderberge. Aan de hand van de toeristische gids Hartelijk Halderberge beleven de drie presentatoren ieder hun eigen zoektocht. De drie zoektochten met hun eigen verhaal worden door elkaar versneden tot een gevarieerd geheel van zowel de bezochte accommodaties als de omgeving.

Hoofdmoot tijdens de uitzending is het vliegveld Seppe en de Basiliek. Op dit moment is nog niet exact bekend of en welke andere toeristische aspecten van de gemeente aan bod komen.

Met deelname streeft de gemeente ernaar om Halderberge in Nederland breed onder de aandacht te brengen, enerzijds als ondersteuning van het bedrijfsleven, anderzijds als visitekaartje van de inwoners.

De opnames worden uitgezonden op zaterdag 10 juni vanaf 18.55 19.30 uur en wordt herhaald op zondag 11 juni om 9.30 uur.

gastvrij

Leuk om te vermelden is dat BNN half mei opnames maakte voor het programma Nu we er toch zijn, waarin presentator Eddy Zoëy de gastvrijheid van Nederlandse gemeentes onderzoekt.

Halderberge slaagde met lof voor zijn testen, waarvoor ze het predikaat gastvrije gemeente ontving.

De uitzending van deze opname is waarschijnlijk op 3 juli om 20.25 uur op Ned. 2.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 30/05/2006